2022-09-30 159 瀏覽
成日都聽話《牛大人》comment 唔錯,一路都好想試,但又唔想排隊等位;今日🐷👧心情好所以佢去牛大人拎定飛等我收工😚。好在都唔駛等太耐就有位,入坐前要諗定要食邊個餐同咩湯底。今日我地點咗澳洲極上和牛套餐($318)同白玉酸菜鍋湯底。一入到去真係人山人海,人多枱多,擺食物嘅位置比較細,而枱與枱之間有啲迫,出出入入好唔方便😅但勝在員工都多,個個都好勤力送餐執枱執碟,呢一點係要讚嘅😆個湯底就真係有小小失望…唔係台灣食個d酸菜鍋咁多酸菜😂,味道又有點怪怪的。不過撇除湯底,食物質素尤其是肉類,好高質又新鮮,成餐飯keep住要encore肉類🤩隨餐附送嘅澳洲M5和牛牛丸,成粒充滿着牛肉味😆又彈牙,有d驚喜喎😝;其他嘅都唔多講,台式任食火鍋都算係ok嘅Last Order前15分鐘職員會過黎先埋單同比甜品我地選擇,除左Movenpick雪糕仲有限定嘅台灣仙草凍🤩,正呀✌🏻本人大推⬇️1️⃣澳洲和牛M5牛肩卷2️⃣手切封門柳3️⃣豬雪花肉片真係4️⃣牛媽秘制滷大腸5️⃣士林豬血糕6️⃣梅甘酥脆薯提外話:我地目擊,如果浪費太多食物,牛大人真係會出聲架😂隔離枱叫得太多,佢地將食唔晒嘅嘢倒落去個湯度,博無人發現,埋單嘅時候比職員發

本人大推⬇️
1️⃣澳洲和牛M5牛肩卷
2️⃣手切封門柳
3️⃣豬雪花肉片真係
4️⃣牛媽秘制滷大腸
5️⃣士林豬血糕
6️⃣梅甘酥脆薯

提外話:我地目擊,如果浪費太多食物,牛大人真係會出聲架😂隔離枱叫得太多,佢地將食唔晒嘅嘢倒落去個湯度,博無人發現,埋單嘅時候比職員發現咗,因為成個湯底都係食物,佢地一係比錢💸解決➡️每100g/$20,一係要食埋佢🤭,最後佢地選擇坐低返繼續食。但好尷尬囉😂佢地呢個行為真係好唔正確,大家真係引以為鑑,珍惜食物喔。
台中仙草凍
2022-09-04