2019-05-22 198 瀏覽
中學時代成日都要上金雞度補習,事隔多年再黎呢度既一間cafe同朋友聚會,因為佢除左有散叫,仲有Party Set提供,最啱就係一班人黎😛雖然餐廳環境唔算大,但勝在有幾張大梳化,閒日夜晚都滿座,見隔離幾檯坐八至十個人都夠,我地一行四人就可以鬆動少少😎仲要任坐唔嬲,邊食邊玩左五個幾鐘層層疊、飛行棋、大富翁、牛頭王、Pictionary等等▪️ Party B 💲每位159沙律一大煲既田園沙律,鋪滿左粟米、青瓜、番茄仔、沙律菜,感覺都幾清新,再淋上份量適中既日式芝麻醬,香口之餘唔會過鹹🥙小食即叫即炸熱辣辣既一大盤,淨係賣相已經夠曬壯觀,店員都有提醒要趁熱食☺️泰式豬頸肉同粟米墨魚餅既口感都彈牙,佢哋本身會比較淡口,可以配上泰式酸汁以作調味🙈吉列珍寶蝦同埋惹味咖喱角都炸得夠脆身,前者炸粉都唔會話過多,後者就帶有微微既咖哩味🤗無得輸芝士薯條係波浪型嗰種,入口粗身啖啖薯,芝士加上忌廉汁幾好食🍟蜜汁雞肉串甜甜地,肉質不過不失🐔個人最鍾意蜜糖雞翼,外脆內嫩味道夠曬甜絲絲唔錯😍芝士汁焗蔬菜,有住大量既芝士拉絲,配以粟米、甘荀、西蘭花、紅蘿蔔條,係稍微硬身左啲🥦主菜三至九個人可以揀兩款主菜,十個人或以上就三款

▪️ Party B 💲每位159

沙律
田園沙律(日式芝麻醬)

芝士汁焗蔬菜

主菜
抗氧黑蒜忌廉什菌意粉
黑松露海鮮意大利飯

三至九個人可以揀兩款主菜,十個人或以上就三款😉第一個要左抗氧黑蒜忌廉什菌意粉,黑蒜味都幾香濃,菇既份量亦都唔少,意粉彈牙🍝第二款係黑松露海鮮意大利飯,有淡淡黑松露同埋菇菌香,海鮮有海蝦、魷魚、蜆肉、 藍青口,都頗為足料但就無額外調味,同埋個飯如果再煙韌一點更好

甜品
一口雪米糍係維記既荔枝味,係雪櫃攞出黎仲係硬實身,攤一陣先食就可以🍨

特色飲品
柑桔檸檬 + 荔枝紅茶

飲品可以揀兩款,我地要左柑桔檸檬同埋荔枝紅茶,就算加左冰都無話溝到淡,前者酸酸地幾清爽,後者會有少許甜既荔枝味配上甘既紅茶底🥤

🔎 整體評分(7/10)
田園沙律(日式芝麻醬)
抗氧黑蒜忌廉什菌意粉
柑桔檸檬 + 荔枝紅茶