講真,本身唔想公開,因為舖頭細細,怕你哋蜂擁而至我食唔到。但首先我無影響力,其次好嘢本應開心share。食過幾次,主菜試過西班牙黑豚肉日本元貝台灣麵(幾國際化),豚肉嫩,肥瘦適中,肉味偏淡,中和返鮮雞湯底嘅濃厚。元貝直情係一嚿嚿咁堆上嚟,慷慨程度令人感動。個麵好滑但唔會無口感,最勁抽係啲蔥,竟然用日本京都九条蔥,係唔係好過分?老闆娘傻咗!而我!感動到哭_咗!小食玫瑰露雞翼,酒香慢慢滲出嚟,好過癮,鹵水有層次唔係咸咁簡單,隻隻size一樣,肉厚又嫩滑,揀過先奉客,誠意有眼睇。最最值得介紹係甜品🍮,至今試過幾款,金箔龍眼冰粒粒龍眼都咁大咁圓,新鮮生果嘅清甜爽口,無得呃人。老闆娘話男朋友做果欄生意,所以入到揀手貨🤪😋另外試過芋圓杏仁露,個杏仁味好濃、好香,食緊都覺得補,塊面白咗兩度。芋圓軟綿綿有咬口,好治癒。至於椰汁芋頭糖水係最新嘅潮州風系列,我從未食過咁杰嘅芋頭糖水,食到芋頭絲同蓉,好飽足,不計功本,真心顛。超親切健談嘅老闆娘話自己開店都係尋開心,鍾意煮,又鍾意分享,唔講賺錢,我信咖,你去試一次就知!

西班牙黑豚肉日本元貝台灣麵

玫瑰露雞翼

金箔龍眼冰

杏仁芋圓露

椰汁芋頭糖水

$100 (宵夜)
西班牙黑豚肉日本元貝台灣麵
玫瑰露雞翼