2024-04-12 12 瀏覽
冇心水嘅情況下,行行吓黎到金玉滿堂,見到做緊外賣買一送一,就決定試吓👀🔸味道🔸薑汁小丸子 x 黑糖湯圓外賣拎到返屋企有十分鐘路程,食用的時候仲係熱嘅。兩碗糖水都甜而不漏,特別係薑汁,甜得來唔會蓋過薑味。小丸子和湯圓均有咬口,很煙靭。🔸服務,價錢🔸原價$48/碗,做緊買一送一。如果唔係特價,就未必幫襯了。要表揚店舖所用的匙羹比一般外賣餐具嘅大隻和深,啱晒用嚟食有料嘅糖水🥄不過,走膠措施實施在即,希望店舖保持這份細心,應用在其他細節位。🔸總結🔸幫襯之前從來未睇過呢間嘅食評,亦係第一次幫襯。咁啱為咗打呢篇食評就上嚟睇睇,發現近年嘅食評都係負皮,大概關於服務態度,味道和份量🫣以我今次嘅經驗,對於店員嘅服務態度,份量和味道都好滿意,係價錢方面貴咗啲。似乎店舖真係有聆聽OpenRice用户嘅反映?繼續努力👍🏻

🔸味道🔸
薑汁小丸子 x 黑糖湯圓

🔸服務,價錢🔸
原價$48/碗,做緊買一送一。如果唔係特價,就未必幫襯了。

🔸總結🔸
2024-03-19 34 瀏覽
第一次食咁難食既芒果小丸子嘅冰!完全無新鮮芒果味!佢用維他芒果汁!其實好過份囉!68$食芒果汁刨冰!以後唔會幫襯,嬲到特登註冊個Account!標題:不值得的維他芒果甜品一款以維他芒果汁為主要成分的芒果甜品,但對於這個價錢,我感到相當失望。這款芒果甜品的口感和味道都無法與新鮮芒果相提並論。首先,讓我談談這款甜品的口感。它的質地過於濃稠,幾乎像是一杯冰沙而不是甜品。即使搭配著芒果粒,整體口感仍然缺乏新鮮芒果的清爽和果肉的嚼勁。這種濃稠的質地讓我感到有些膩口,而非讓我享受到芒果的天然風味。接下來是味道方面的問題。儘管使用了維他芒果汁,但這款甜品的芒果味並不突出。相比之下,它更像是一種人工味道的合成物,缺乏真正的芒果香氣和天然的甜度。我期望能夠品嚐到芒果的鮮甜和果香,但這款甜品讓我感到失望。最後,就價值來說,這款甜品的價格實在是不值得。考慮到它所使用的主要材料是維他芒果汁,而非新鮮的芒果,我無法理解為什麼它要定價如此高昂。相比之下,用新鮮芒果製作的甜品更能帶來真實的芒果風味和口感,而且往往價格更為合理。總的來說,這款以維他芒果汁製作的芒果甜品讓我失望不已。它的口感過於濃稠,味道也偏向人工,並

總的來說,這款以維他芒果汁製作的芒果甜品讓我失望不已。它的口感過於濃稠,味道也偏向人工,並且無法展現出真正的芒果風味。再加上它不值得的價格,我無法推薦這款甜品給芒果愛好者。如果你真正想要品嚐到鮮美的芒果甜品,我建議選擇使用新鮮芒果製作的甜點。
2024-03-09 24 瀏覽
今日買咗兩碗外賣糖水,分別:一碗涼粉西米露同埋一碗涼粉紫米地瓜圓,直程離晒譜啊! 返到屋企,本身好開心諗住有糖水食,一打開個膠袋,見到兩碗嘢,只係各自有三份一碗嘅份量,覺得真係好誇張,直程少到過份。食物嘅質素又係麻麻哋,西米同涼粉又係好少,地瓜圓都係得嗰幾粒, 係咪堂食同外賣係有分別呢? 超級離譜啊,唔會再幫襯啊,其實呢間嘢係咪想執笠呢? 點解啲質素差到咁樣嘅? 其實有冇諗過改善返自己啲食物質素同埋啲份量呢?
生日
2023-11-11 143 瀏覽
不嬲都唔寫食評 搬咗嚟大圍冇耐搵著間咁嘅糖水舖 叫咗椰汁椰果涼粉芋圓外賣 -共四兜盛惠$120 入面冇椰果 椰汁甜到不得了 涼粉碎濕濕得幾條 得芋圓係正常 拜拜冇下次👋🏼👋🏼 比負評佢要再講埋佢兜野細到-個點 搵笨😪👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼已經冇興趣試佢其他嘢 唯有再發掘下邊度有正糖水或者甜品
已經冇興趣試佢其他嘢 唯有再發掘下邊度有正糖水或者甜品
2023-11-11
外賣自取
$30 (宵夜)
2023-10-11 115 瀏覽
好耐之前食過佢地既拿破崙,好好食。今之再去,試左其他甜品,老實講,差左好多。用料同做法都無之前咁有心。今次試左宇治同芒果冰,味道同普通甜品店差唔多,無驚喜,宇治冰個擺碟連「不」個雪糕都唔得,差少少成個雪糕碌走, 其他配料都係成日食個種,芒果冰入面仲有小丸仔甚至仲係硬既,配料又少,有少少令人失望。環境方面,可能多左後生學生黎光顧,多左人,鋪頭就更加逼,連行入去都有困難。不過服務都ok 既,落單等都好快手。

2023-10-10
$50 (宵夜)
2023-08-11 116 瀏覽
本身諗住食完飯食啲甜品,見呢間野個餐牌都算係幾多選擇就入咗黎。本身入面唔多位,而且啲位都幾窄,肥少少都坐唔到入去。落單之後好快野食黎到,但waiter講錯咗名搞到有少少混亂,而且黎到同餐牌張相差太遠,完全唔同樣,根本認唔出係邊款。野食方面,個糖水勁稀,稀到好似水咁,榴槤黃到人工色素咁色,完全唔似天然榴槤,pat芋泥散開晒根本唔係泥咁嘅texture,食落口都冇嗰個質感,總而言之非常難食,從未食過咁差嘅甜品,不可一不可再,千祈唔好食。

2023-08-09 72 瀏覽
同朋友喺大圍食完飯,因為佢好多嘢要傾訴,所以就轉戰下場食甜品。因為食開嗰間執咗,上openrice望見呢間好似幾ok就行咗過去幫襯。天時暑熱,一定要食凍嘢,睇相見個天鵝西瓜盅同金箔龍眼冰都好吸引,天人交戰一輪下,終於嗌咗2個金箔龍眼冰。睇相真係好澎湃,啲龍眼鋪滿晒個「冰山」,可惜實物嚟到得大約2/3左右,有啲失望。龍眼算清甜,但個冰底勁淡,近乎冇味,出面多數都係椰汁冰底,佢呢個食落似清冰,龍眼上面灑咗少少金箔做點綴,賣相還可以。
金箔龍眼冰
題外話/補充資料: 第一次見甜品舖入面有賣海味,可能個老細正職其實係海味舖老闆?店內仲有好多藝人合照添!
$50 (其他)
2023-08-05 65 瀏覽
同朋友係大圍食完晚餐,想搵間糖水舖繼續傾下計🍨因為選擇唔多,經過見到呢間有位,就入去試下。舖頭座位非常狹窄,坐滿之後得返半個身位可以行,完全唔係適合同朋友食全糖水慢慢傾計嘅好地方🗣️叫咗2個芋圓意大利雪糕系列 $48🍨 可以自選一球雪糕,揀咗朱古力同芒果味,雖然聲稱係意大利雪糕,食落似係雀巢雪糕 🤷🏻‍♀️ 用椰汁做底,雖然有椰香,但太甜,配料好少,芋圓得幾粒,完全唔香芋頭味,成碗糖水勁稀👎🏻 呢個價錢真心一碗普通椰汁西米露都好過佢😑🌟推介指數:😈(5😈為滿分)

🌟推介指數:😈(5😈為滿分)
2023-05-05 171 瀏覽
49蚊一碗紅豆沙都算 買個外賣返屋企 諗住好食都由佢一開見到紅豆蓉咁 點食 我買既係紅豆沙呀 比埋d垃圾我 真係無良 黑心 大家千其唔好幫襯 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49蚊一碗紅豆沙都算
買個外賣返屋企 諗住好食都由佢
一開見到紅豆蓉咁 點食 我買既係紅豆沙呀
比埋d垃圾我 真係無良 黑心 大家千其唔好幫襯
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
紅豆沙?
2023-04-26 82 瀏覽
伏伏伏伏伏伏在大圍食飽飯,搵間糖水坐下,晚上9:00多,一個客人都冇,應該唔好入,心想試吓啦,見圖片影得咁靗,又大大塊金薄,我朋友點咗過什麼燉雪梨,又係面頭有小小金薄裝飾,味道得個甜字,我就點咗個杏仁糊,原來真係糊,重糊過BB粥仔,全是用粉開,全無杏仁味,結果食咗兩啖便放棄,埋單時只收現金,以為佢見到碗野無乜食過,會問點解,結果忍唔住同佢講碗野好難食又杰撻撻,点知佢立刻回應話:呢啲係我哋生磨的,係你個人口味食唔慣,態度十分之惡劣!我甚少留言的,都忍唔住,睇吓佢幾時執吧
伏伏伏伏伏伏
2023-03-11 135 瀏覽
大圍既內巷有唔少甜品鋪 雖然最近都執左唔少🥹 呢間係其中一間價錢中等 而賣相比一般甜品鋪精緻🍧 金箔龍眼冰 $55冰非常綿密 入口即溶既感覺😋 而且有好濃郁既龍眼味 唔係水溝龍眼汁 而係龍眼榨汁變成冰既感覺🤣 非常真材實料!不過容易膩左~🍓士多啤梨雪花金磚 $58幾特別!佢係一個個士多啤梨汁整既心形冰磚放埋一齊〰️ 然後鋪上既竟然係奶蓋🤣 偏甜 士多啤梨味比較似糖味(๑•᎑•๑) 覺得唔差但係又未話好想再食多次 比較想要清爽啲既甜品呢間鋪另外仲有個招牌係原個芒果冰 🥭 真係成個芒果咁既芒果冰!而且係芒果肉打成 有興趣可以去試下✔️

🍧 金箔龍眼冰 $55

🍓士多啤梨雪花金磚 $58

2023-02-05 100 瀏覽
一定唔會再食嘅糖水舖....🙈🙈🙈🙈叫咗芋頭金磚,金磚喺其他糖水舖係麵包加雪糕砌成嘅甜品,但佢一個賣相極差又唔知佢乜嘢嘅冰...再加咗求其嗰啲椰果呀珍珠呀...個楊枝甘露有冇西柚肉,啲芒果係無咁好食個種泰國芒果...仲要極少,而且塊金箔唔知做乜,成張錫紙咁...過龍眼冰,相對好少少,但都係甜到爆既冰,粒龍眼係全場最好食嘅物體,但一粒龍眼都唔值$60啦😂😂最衰係,全部都係用外賣兜,賣相極差無下次,完
一定唔會再食嘅糖水舖....🙈🙈🙈🙈

芋頭金磚

最衰係,全部都係用外賣兜,賣相極差
無下次,完
2023-01-24 83 瀏覽
年初三大圍甜品店大多無開,金玉滿堂當日做獨家生意,但感覺準備不足。可能真係太多客人,所以出餐較慢,但勝在店員都好有禮貌,願意即時跟進我地張枱嘅甜品。食物方面叫左個木瓜雪燕燉奶。器皿好用心,但個燉奶非坊間嘅凝固狀,而係木瓜碎溝牛奶。雖然有香濃牛奶味,無添加糖全靠木瓜天然甜味,雪燕就自己另加,份量都算多,但始終覺得吾係個回事😧另外有個楊枝甘露,勁甜🥺甜到會喉嚨痕同佢係乳酸底非花奶底。味度吾算差係太甜姐,都有新鮮西柚果肉同幾多西米露,但就無乜芒果肉🥭最後就有抺茶果凍配意大利條凍,呢個整體味道偏淡,抺茶凍好濃抺茶味,吾太甜。意大利條凍其實係咖啡味,加埋朱古力雪糕就變左似朱古力奶配啲果凍咁。

木瓜雪燕燉奶

楊枝甘露

抺茶果凍配意大利條凍
2022-11-12 153 瀏覽
《金玉滿堂》又到飯後甜品時間又係🐥🐥推薦既時候今次係大圍既糖水舖 小店黎大家不坊支持下小店🐥金玉滿堂🐥<金箔龍眼冰>面頭有幾粒去核新鮮龍眼不過唔多汁🙈個冰似煉奶味😂係細滑果啲冰黎雖然未到好綿密 入口即溶果隻但細細間店 呢個價錢 呢種冰 我已經好滿足好中意佢面頭加左啲粒粒 加左啲爆珠同爽口既層次🥰幾好食💰$55<黑糖琥珀珍珠芋圓窩夫>呢個有啲失望珍珠同芋圓都偏淋 overcook左少少窩夫同雪糕都正常但可能隻碟好大睇落個甜品好少😂唔抵食💰$ 48_________________________總結:龍眼冰推薦💕支持小店回頭率 :🐥🐥🐥🐣/5
《金玉滿堂》

總結:龍眼冰推薦💕支持小店

回頭率 :🐥🐥🐥🐣/5
  • 金箔龍眼冰
2022-09-17 193 瀏覽
尋晚同朋友無意中去呢到食糖水。餐牌有咸有甜,價錢算中上,最後大家揀咗甜品,甜品份量唔算好大份,賣相都算正常。但估唔到凍食嘅朋友們都異口同聲話好甜。熱食嘅芋圓合桃露更加甜,芋圓勁稔冇口感,一d 都唔似台灣芋圓嘅味道,仲要得4-6粒。如食物整得好食,價錢貴d 都冇問題。但真心第一次食到乸喉,要即時飲水舒緩。** 鋪頭註明人均消費最少$28開鋪請俾d 誠意,唔係款款有金箔就可以賣貴d如果唔好食嘅,客人食一次就唔會返轉頭
尋晚同朋友無意中去呢到食糖水
餐牌有咸有甜,價錢算中上,最後大家揀咗甜品甜品份量唔算好大份,賣相都算正常。

但估唔到凍食嘅朋友們都異口同聲話好甜。

如食物整得好食,價錢貴d 都冇問題。
但真心第一次食到乸喉,要即時飲水舒緩。
** 鋪頭註明人均消費最少$28

開鋪請俾d 誠意,唔係款款有金箔就可以賣貴d
如果唔好食嘅,客人食一次就唔會返轉頭