2020-07-27 444 瀏覽
呢個星期突然凍左好多又係時侯圍爐打邊燒野食取暖,今次聚會揀左係韓燒,任食爐明碼實價任飲任食,係我地一班人聚會之選。燒韓燒收一個價錢,比起單點實惠得多,可以放開懷抱去食都係收一個價有泡菜、芽菜、海帶小食3碟,有舊大蘿蔔,係用嚟卒燒焦左既爐面,唔係食的等燒肉熟之前,點左D熟食:辣炸雞、餃子揀食韓燒都係碞我地班食肉獸,以燒肉為主,呢度肉類選擇都幾多,仲有海鮮燒,有蠔、扇貝、蝦、魷魚,任食韓燒黎講有得燒埋海鮮,都算性價比值好高。 醬汁自取,食物上枱速度好快用餐報紙點,有牛肉豬肉雞肉海鮮同菜,種類都算多肉類首選晒最愛燒牛仔骨同辣味五花腩,前者薄薄地一片,易快熟,好香牛味,入口JUICY後者簡直係無敵, 入口即溶,油脂爆香海鮮方面都無得輸,蝦夠大隻同新鮮,蝦肉燒完札實得黎肉身好彈,啖啖肉燒扇貝都好正,味好鮮,不過隔住個殼就要燒耐D,建議可以一開波放係爐邊邊燒肉就邊烤貝殼類,省時得多另外,要大大力推既係芝士蠔,爆汁超JUICY搭埋芝士既香, 碞晒我呢D食海新鮮都鐘意加蒜蛄豉油既重口味人士總的來說地方走動闊絡,枱與枱之間有距離,坐得都好舒服,, 食物選擇類型多同新鮮,仲有海鮮任燒,超越性價,圍爐之選
等燒肉熟之前,點左D熟食:辣炸雞、餃子
醬汁自取,食物上枱速度好快
用餐報紙點,有牛肉豬肉雞肉海鮮同菜,種類都算多
肉類首選晒最愛燒牛仔骨同辣味五花腩,
前者薄薄地一片,易快熟,好香牛味,入口JUICY
後者簡直係無敵, 入口即溶,油脂爆香