Cambo ขุนทอง (The ONE)

2021-06-26 297 瀏覽
見細佬考完試,帶佢食好野輕鬆下,呢間Cambo係第二次黎,水準都keep住係度,細佬都食得好開心生蝦非常新鮮,唔會雪到冷冰冰。酸、辣度調校得宜,辣得好過癮(細佬話),我唔太識食辣,就小心地挑出辣椒,就夾粒粒蒜就已經非常滿足!菠蘿飯份量都幾多,要好小心咁「筆」先唔會跌到周圍係。 飯炒夠乾身,配以菠蘿粒、紅腸、火腿,口感豐富。三隻蝦蝦蝦就唔係真大蝦lol 但勝在夠鮮同彈口。 (+25蚊 印式薄餅)另一份主食,我地點左泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包!一serve到枱面,職員就點火熱住咖喱鍋,咖喱味香濃。為保持口感酥脆,軟殼蟹另上!我同細佬都係印式薄餅fans,所以order埋,煎得熱辣辣、又煙韌,點埋咖喱汁,大滿足。

活蝦刺身

大蝦菠蘿飯

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包

(+25蚊 印式薄餅)
活蝦刺身
大蝦菠蘿飯