CHEF STAGE de Eddy Chu

2016-09-28 396 瀏覽
今次同朋友就走到去呢一間度食。呢一度因為樓層夠高,可以包覽外出嘅景色,食落又有另一翻風味。海鮮拼盤 $48當中有生蠔,鮑魚,日本刺身帶子,鮮蝦,聖子刺身。款類多,份量多,配上呢個價錢係好抵食。而且呢度嘅刺身食落去好有鮮味,又有口感,又好咬口,同一般嘅日本刺身相比起我仍然覺得佢略勝一籌。下圖係餐湯凱撒沙律配煙三文魚啲蔬菜食起黎好新鮮,冇爛菜嘅出現。煙三文魚配上沙律度同一般嘅差唔多,味道幾唔錯。原條鮮沙巴龍躉(配飯)$188平時都好少食魚,但係見到呢個寫住係沙巴龍躉非常吸引,沙巴龍躉就係兩隻魚混合而成嘅一種新嘅魚,肉質比較鮮嫩幼滑。但係同時又不失香味,食起嚟油分不算多,油香夾雜嫩肉十分霸氣,表面的皮還有少少脆口!最令人覺得開心嘅係側邊竟然用上紫薯,甜甜地越食越開心,亦都減少油膩感覺。草莓卷雖然佢係一舊平平凡凡嘅草莓卷,但作為甜品,賣相好好,份量亦都唔係一啖食哂咁細舊,所以係又好睇,又好食。餐飲--凍檸茶紅茶呢一杯都算幾香滑,檸檬有幾塊,小清新。如果想要撐枱腳嘅話,呢度係一個好好嘅選擇。人美配上景美同食物嘅香味,食上去就更加好食啦!
今次同朋友就走到去呢一間度食。

海鮮拼盤
海鮮拼盤 $48

下圖係餐湯
是日餐湯
凱撒沙律配煙三文魚

原條鮮沙巴龍躉(配飯)
配飯
原條鮮沙巴龍躉(配飯)$188

凍檸茶紅茶
餐飲--凍檸茶紅茶

呢一杯都算幾香滑,檸檬有幾塊,小清新。

2016-04-15
海鮮拼盤
是日餐湯
凱撒沙律配煙三文魚
原條鮮沙巴龍躉(配飯)
配飯
凍檸茶紅茶