2018-12-19 588 瀏覽
見到cheesecake factory喺open rice 個排名榜高企左好耐 所以忍唔住去試下我喺美國食過一次 但記得嗰時冇咩好感淨係記得好飽濟 cheesecake好甜今次泥食lunch 不用排隊Lunch set 價錢同普通單點差不多 多杯飲品🍹/餐湯🥣/沙律🥗美式餐廳果然係美式份量 所有食物既份量都好大 餐湯超有誠意係洋蔥湯話說我以前係唔食洋蔥唔飲洋蔥湯 試左一次洋蔥湯之後就愛上左 冇洋蔥嗰啲辣味 係香甜的!!! 主菜試左芝士四重奏長通粉 同 羅馬諾芝士脆皮雞扒(跟意粉)兩個都好香芝士味🧀🧀 👦🏻中意長通粉夠香濃 我中意個雞扒 唔係好滑嗰隻 但好香脆 唔嚡口 點嗰時唔知雞扒會跟意粉 超大份食唔晒pack走左😂 因爲要留肚食蛋糕🍰🙊單單係朱古力蛋糕已經有好多款款款都想試🤤 最後試左Godiva Chocolate Cheesecake 好滑的 朱古力都幾濃🍫 不會過甜 記得加旁邊啲cream食! 好食啲!!
我喺美國食過一次 但記得嗰時冇咩好感
淨係記得好飽濟 cheesecake好甜

今次泥食lunch 不用排隊
美式餐廳果然係美式份量 所有食物既份量都好大
餐湯超有誠意係洋蔥湯
話說我以前係唔食洋蔥唔飲洋蔥湯
試左一次洋蔥湯之後就愛上左
冇洋蔥嗰啲辣味 係香甜的!!!
洋蔥湯

主菜試左芝士四重奏長通粉 同 羅馬諾芝士脆皮雞扒(跟意粉)

芝士四重奏長通粉
羅馬諾芝士雞扒