2018-04-01 187 瀏覽
在觀塘區美食真係好多, 但如果想食韓國菜, 相信小火焰都係數一數二. 今晚心血來潮想食韓國菜, 所以又黎到小火焰, 食個韓式晚餐!小火焰位於APM 旁, 由觀塘地鐵站行過去相當近.餐廳食物選擇非常多, 我地揀左一個炒飯, 一個沙律.拉絲芝士BB豬肋骨伴菜炒飯 $88芝士半溶狀態, 有拉絲效果, 份量一點都唔吝嗇, 芝士控一定要試試!豬肋條肉質嫩滑, 肉味香濃.炒飯富有泡菜味, 帶點微辣, 配埋芝士醬, 好味, 值得推介!瘋狂炸雞沙律 $68炸雞分量幾多, 而且無骨, 啖啖肉, 肉質嫩滑, 有外脆內軟既感覺炸雞的炸粉薄薄的, 沾上滿滿韓式辣醬,  酸酸甜甜, 帶點微辣, 都頗開胃. 沙律菜新鮮, 份量好多, 配上芝麻醬味道不錯海特黑啤 $28小火焰的食物味道不錯, 款式多, 環境同埋服務都唔錯, 地方好乾淨同埋坐得好舒服.服務員好nice而且上菜都唔會好耐不論想吃午餐, 下午茶, 晚餐, 甚至甜品宵夜, 小火焰都係一個唔錯既選擇!
小火焰位於APM 旁, 由觀塘地鐵站行過去相當近.
餐廳食物選擇非常多, 我地揀左一個炒飯, 一個沙律.

拉絲芝士BB豬肋骨伴菜炒飯 $88
豬肋條肉質嫩滑, 肉味香濃.
拉絲芝士BB豬肋骨伴菜炒飯

瘋狂炸雞沙律 $68
沙律菜新鮮, 份量好多, 配上芝麻醬味道不錯
瘋狂炸雞沙律

海特黑啤 $28