2018-08-10 149 瀏覽
有日放工好想食好食既刺身,男朋友就帶我黎到棉登徑既嵐山食日本野見到Menu樣樣都食 所以每樣都叫啲 食多幾款第一樣當然係刺身先喇!圖中既係一人份,師傅好細心咁幫我地分開左一人一份。裡面有左口魚、池魚皇腩、赤貝、大拖羅,全部都好鮮甜!尤其係大拖羅,入口即溶 拖羅既油香係你口中揮發,諗起都想再食!壽司嗌左3件最愛,分別係牡丹蝦壽司 海膽壽司同火炙平目魚壽司。牡丹蝦拆殻加上蝦膏 再用火燒一燒,蝦膏既香味加上蝦既鮮味簡直一流!而海膽同平目魚同樣無得彈👍🏼之後到熱食 串燒同燒芝士年榚,年榚好軟糯 好得意再黎係牛肉石頭鍋飯,黎到仲聽到啲吱吱聲 熱辣辣,撈埋溫泉蛋,牛肉燒汁加上蛋汁 呢個組合冇得輸。而且鍋底有啲飯焦,令成個飯更有口感食完個飯已經好滿足 但係仲想食啲甜品,就嗌個紫芋甘粟薯餅。雖然紫薯呢種口味已經被濫用,但係好多都整得冇味又唔好食。但係呢個薯片真心好味,有紫薯既甜味之餘再加上栗子🌰香味,實在一流!今晚晚餐太滿足喇,走既時候見到嵐山係格黎新開左間魚生丼飯 嵐橋🤩我已經知道過兩日要食咩喇😏😏

見到Menu樣樣都食 所以每樣都叫啲 食多幾款

之後到熱食 串燒同燒芝士年榚,年榚好軟糯 好得意
牛肉石頭鍋飯

紫芋甘粟薯餅