2022-08-28 30 瀏覽
Weekend 想叫個外賣,又唔想咁悶氣,於是就諗起新興嘅Fresh lane,貪佢夠多選擇,又有多國菜式。見到呢間泰式小店,菜式都幾特別,價錢又唔貴,所以一於試吓😌⭐️Crispy Chicken with Sambal Bowl ⭐️香噴噴嘅酥炸辣雞粒 ,最啱無辣不歡嘅我😍每件炸雞加上獨突的泰色配菜,酸酸辣辣,十分醒胃。一口炸雞粒,食起上嚟夠晒方便,加上香煎太陽配上泰國米飯,非常滿足😌⭐️Spicy Balacan Fried Rice⭐️ (Chicken, Seafood) - 熱辣辣嘅香煎太陽蛋配雞粒馬拉盞炒飯,入口香濃嘅蒜香辣味,雞粒嫩滑入味,脆口嘅菜粒、椰菜加埋秘製嘅醬汁,配上軟身嘅飯粒,炒起上黎,不減拌菜嘅爽脆,絕對係一個非常有層次嘅組合,除此之外呢個炒飯仲送咗兩塊炸蝦片,蝦味十足,十分滋味脆口😋😋⭐️Potato Fritters- ⭐️呢個菜式比較特別,外層有一層金黃色的薄皮再包住餡料十足的薯蓉,食落去十分香口,薯仔愛好者必選菜式👍👍👍

見到呢間泰式小店,菜式都幾特別,價錢又唔貴,所以一於試吓😌

⭐️Potato Fritters- ⭐️

2022-08-27