2023-06-10 102 瀏覽
🥢前晚一家人去咗九龍灣E-max嘅「新潮樓」食晚餐,真係唔錯呀!佢係一間潮州菜餐廳,我哋點咗好幾款招牌菜,全部都好好食。❤️😋首先係西蘭花帶子,呢道菜真係太鮮美啦!西蘭花仲保持住脆嫩嘅質感,帶子又夠鮮甜,兩者配合得好和諧。緊接住嚟嘅係黃金大蝦,真係好食到停唔到口!大蝦個外皮炸得金黃香脆,每一口都有豐富嘅咸蛋黃香味,好令人回味。❤️😋XO醬一口牛柳粒亦都係一道非常開胃嘅菜式。牛柳粒好嫩滑多汁,配上辣辣嘅XO醬,味道鮮美,真係一啖接一啖停唔到口。另外一款椒鹽鮮魷亦都好正!鮮嫩嘅鮮魷沾上椒鹽,咸香爽口,好開胃。❤️😋講下環境,本身餐廳寬敞,當晚嘅客人亦唔多,所以我哋可以好舒適地享受一個寧靜嘅晚餐。仲有一個亮點係如果你係德福廣場度,可以免費坐穿梭巴士直達E-max,好方便呀!😊新潮樓係一間值得推薦嘅潮州菜餐廳。菜式豐富多樣,味道正宗美味,價錢亦都合理。服務態度友善,環境舒適。如果你鍾意潮州菜,記住去「新潮樓」試下,絕對唔會失望!❤️‼️

西蘭花帶子
XO醬一口牛柳粒