2022-11-27 46 瀏覽
放假出去尖沙咀,行完the one一出黎就見到呢間日式燒肉店,lunch有定量燒肉再加飯同麵豉湯,飯可以揀大碗/細碗。價錢大約$100-$200左右,岩budget就入去試下🤗******************************❣️801盛(大判燒黑毛和牛肩胛肉、腹前牛小排、薑蔥雞髀肉)⭐️大判燒黑毛和牛肩胛肉一大塊薄切和牛,脂肪分佈細密,我地就燒到7成熟左右就上碟☺️再加溫泉蛋一齊食再撈埋飯!肉質柔軟細膩,入口即溶!⭐️腹前牛小排牛小排肥瘦均勻,濃郁嘅牛味,入口帶少少咬口,好食!⭐️薑蔥雞髀肉雞髀肉望落好似一般,但燒完食落又滑又juicy🤪記住先燒雞皮!俾啲油香出嚟!******************************❣️神盛(特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉)特上牛胸腹肉嘅油香畀腹前牛小排多,入口比較細膩啲,牛味相對無濃👻牛板腱肉就大塊少少,有啲牛肩胛肉,但就無咁有油香。******************************我地另外仲加多左個生菜,中和下食肉嘅油膩😎

⭐️大判燒黑毛和牛肩胛肉
大判燒黑毛和牛肩胛肉

⭐️腹前牛小排
腹前牛小排、薑蔥雞髀肉

牛小排肥瘦均勻,濃郁嘅牛味,入口帶少少咬口,好食!
⭐️薑蔥雞髀肉

❣️神盛(特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉)
神盛

牛板腱肉就大塊少少,有啲牛肩胛肉,但就無咁有油香。
我地另外仲加多左個生菜,中和下食肉嘅油膩😎

大判燒黑毛和牛肩胛肉
腹前牛小排、薑蔥雞髀肉