餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-23 329 瀏覽
這家cafe係wishlist已經好耐,終於有機會與朋友去一試。餐廳位置很少,想去既朋友一定要提前預約啊,我地只能預訂到2點,實際去到現場之後仲要等一陣,可以看出佢地幾火爆。不枉等左咁耐,其實我本身只係對佢既環境有興趣,想不到食物非常驚喜!我地兩個女仔order左一個三文魚流心蛋大啡菇,一個明太子蟹肉扁意粉,一個青醬帶子扁意粉,一杯latte同一杯桂花latte。首先來的是三文魚流心蛋大啡菇,這個係見到很多人好評先點既,上菜之後果然同預期一樣,流心蛋非常澎湃,一切開就爆晒汁,好誇張三文魚同芝士比例唔錯,大啡菇都好厚肉,幾飽肚,唯一不足既係我覺得熱度唔夠,我以為會熱辣辣,但係只係溫溫地。跟住既兩個意粉真係完全超出預期地好味😋明太子蟹肉意粉果然係招牌,超大份量既蟹肉同蟹子,連埋下面既明太子醬意粉,好正啊!個醬唔會好鹹,甜甜地,好濃郁,意粉煮到al dente,每一條都被醬完全包覆著,真係好好味!青醬帶子意粉都好驚喜,我本身唔係好中意青醬,覺得有陣草青味,但係呢度既青醬應該係我食過最好味既青醬,完全無青味,反而好香濃,意粉亦都係al dente,同青醬撈埋一齊食天衣無縫,加上微微煎香既帶子,

三文魚流心蛋大啡菇

跟住既兩個意粉真係完全超出預期地好味😋明太子蟹肉意粉果然係招牌,超大份量既蟹肉同蟹子,連埋下面既明太子醬意粉,好正啊!個醬唔會好鹹,甜甜地,好濃郁,意粉煮到al dente,每一條都被醬完全包覆著,真係好好味!青醬帶子意粉都好驚喜,我本身唔係好中意青醬,覺得有陣草青味,但係呢度既青醬應該係我食過最好味既青醬,完全無青味,反而好香濃,意粉亦都係al dente,同青醬撈埋一齊食天衣無縫,加上微微煎香既帶子,完全不輸明太子蟹肉意粉!兩個都係心目中既No 1!不過要提醒一句,佢地意粉既份量真係好多,係果種睇落唔係好多,但係食極都食唔完既果種,所以細食既女仔點菜時要注意了❗️
明太子蟹肉扁意粉
青醬帶子扁意粉

飲品方面,因為我同朋友都唔飲到凍野,所以點左兩杯熱latte,個人覺得桂花latte幾特別,不過桂花味道可以再濃d,而latte就中規中矩,無咩驚喜,略嫌咖啡味唔夠。不過拉花真係好靚!
桂花鮮奶咖啡

總體來講,這家cafe係絕對會encore既cafe,衣家晚上編輯食評時已經好想食多次佢既意粉了,真係太好食啦😋下次有機會再試試其他main同佢既risotto先得!值得一提既係,佢地既服務都超級好,絕對有賓至如歸既感覺~推薦大家黎試試啊!
三文魚流心蛋大啡菇
明太子蟹肉扁意粉