星期六下午難得放假,諗住近近地帶毛孩出街放吓電,食埋餐飯先返屋企啦。上網見yoho mall I 地下有幾間餐廳都係寵物友善,而依間餐廳更加係對我嘅荷包友善(最後埋單完全吾係),就走左入去啦。首先講吓服務態度,我地企左係門口成5分鐘都冇人帶位,明明入面間舖有一半都係吉嘅。啲員工見到門口有人等位,都選擇視而不見。到上餐後,明知張枱細吾好放,都吾幫我地擺好啲碟,反而問返我「咁點?」,最後我要自己擺過曬。好啦,終於入到去用手機點埋餐。作為狗奴才嘅我當然係叫左野食比狗狗先。我叫左個香蕉燕麥椰子油窩夫,狗狗平時從不揀食,但輕輕咬左一啖就吾食。咁我就試吓味啦。咬左一啖,舊窩夫仲硬過我條命,冇乜香蕉味,伴碟嘅青蘋果極酸,難怪狗也不吃。於是我決定比多次機會,叫埋另一個菠菜南瓜餅啦。黎到又係勁重黃薑味,口感似擦膠。見冇乜野岩毛孩食,我唯有叫多隻水煮蛋,諗住比少少蛋黃佢食啦,點知上到黎佢煮左隻溫泉蛋,上面仲曬左啲好精緻嘅七味粉添。真係多謝曬講返人類嘅食物,藍青口同埋豬肋骨算不過不失,豬肋骨個肉質都算香軟,吾會太乾。反而薯粒鑊仔令我有啲失望,太過乾身,同埋好咸。飲品方面,我地兩個人都叫左百利甜酒朱古力,算係

飲品方面,我地兩個人都叫左百利甜酒朱古力,算係成餐飯令我地最滿意嘅。賣相同味道都不錯。

黎到依度冇理由吾試埋佢主打嘅窩夫。點知一上餐我真係好懷疑自己叫左啲咩。隻碟得一份窩夫,一盒牛油同埋一球雪糕。說好的藍莓同士多啤梨呢?一切開,佢又冇呃我嘅,啲士多啤梨夾住係窩夫入面咋嘛。窩夫除左暖暖地,口感算鬆軟,但係完全冇味。
總之一句講曬,吾會再幫襯。
(仲有,吾好話自己寵物友善啦,餐廳得門口果張枱比狗仔泊車,又吾比人抱住狗仔,啲野食又難食。想知食環署幾時話餐廳吾比寵物入去,咁其他餐廳又可以嘅?)
2021-05-08