2019-01-30 166 瀏覽
有次放工同朋友傾開新年去邊旅行,呢 D文青話題當然係要搵一間文青Café 坐住傾先至有  Mood , 佢就介紹左我地去太子呢一間,聽講呢度食材係幾好評,我地就過左來試下。店裡面雖然面積唔算大,但係佢個佈置好精美下,又設有卡位,想坐得舒服 D 可以問下店員。我地點左幾道幾個度比較受歡迎的菜式 : 香辣意式茄醬蟹肉長通粉配松葉蟹棒 , 西班牙黑毛豬扒 , BBQ汁雞翼, 香蕉拖肥批。全部都好好味 ! 個 BBQ 汁雞翼炸到外脆,再沾上 BBQ汁酸酸甜甜好開胃 ! 跟住就係上個蟹肉長通粉,呢個通粉唔係用出面一般既長通粉,而係一隻扁身少少,好 Q彈牙咬口既一隻,汁都染埋拆左既蟹肉已經好鮮甜,再配埋個番茄汁,冇得輸。黑毛豬扒烤到外香內軟,肉質細嫩,佢再鋪係薯角上面,肉汁就唔會浸係底,流出來既汁又俾薯角吸收,好正! 最後我地兩個人 Share  左一個招牌甜品香蕉拖肥批。呢個批層次好豐富,有慕絲,有香蕉,有蜂蜜脆糖,有 cream,好香軟 ! 呢餐份量剛好又唔會太飽,我地好滿意咁離開左間店。 推介 ~

BBQ汁雞翼
香辣意式茄醬蟹肉長通粉配松葉蟹棒