餐廳: 素來素往
資訊:

2024-04-16 71 瀏覽
好耐無過來食, 今日直接walkin過來食一下🤗, 並沒有使用openrice的訂座優惠, 可能當時已經係下午2点, 或者好多人等下午茶時段下午2點半, 所以當時唔係太多客, 我比安排坐係望住窗口的吧枱👀, 等我出去睇下有乜嘢食先, 今次我會試多d唔同款式, 再話比大家知😸, 先試素鳳爪, 佢叫口水雞🐔, 鳳爪好爽, 做到個只口水雞感覺, 又辣又麻, 再試下酸辣薯仔絲, 都做到川菜的味道😚, 再試下涼拌粉絲, 依個味道相對清淡, 如果大家唔食辣可以試依個, 亦有川辣椰菜, 佢同時有紫色椰菜同青椰菜, 也是第一次食, 幾清新爽脆, 都好食😋 蔬菜卷入面包住好多椰菜好清淡😽再試下d熟食先, 南乳齋菜, 我主要夾王芽白, 充滿南乳的香味😛 炸蠔餅味道唔錯亦香口, 我夾左少少試下, 只係我個人麻麻地炸野, 咕嚕肉, 我喜歡入面的配菜紅椒和蕃茄, 夠晒酸😆, 欖菜蒸豆腐, 少少咸味, 比較清淡👍, 冬瓜炆豆卜, 冬瓜炆到淋又入味, 椰汁芋頭南瓜, 我夾南瓜多d, 充滿好香的椰汁味🤩, 也有清炒菜心, 亦試左少少星洲炒米和欖菜炒飯, 星洲炒米味道唔係太濃,米粉可能蒸到有d乾, 相比炒飯好味d, 不過唔敢食太多飯🤣 都有少少乾飯焦, 整體今次熱食唔係好夠熱, 味道唔錯, 唔會勁多汁😘👍 差唔多下午2点半, 真係好多人排隊, 我再試下有味粥, 好味夠熱😋 亦試下消暑冬瓜湯, 入面有扁豆紅青蘿白粟米冬瓜, 足料😻, 清甜夠熱香濃夠味😍 我encore左一碗😸 亦試左少少綠豆沙, 夠熱, 不過我自己覺得甜左少少, 亦試左羅漢果菊花茶, 唔係好甜,不過有d苦😅, 我係無試炸物pizza鹵肉飯同部份沙律, 最後亦試左薯仔沙律, 涼拌粗薯粉同青瓜, 都好好味💞 見佢出左素餃都夾左2只味道唔錯😍😻環境舒服🥰對住街食野其實幾好

2024-04-14