是日悠悠閒閒,約咗朋友食晏聚舊。朋友係素食者,所以都專登搵吓附近有咩餐廳有素食餐單,最後去到佐敦呢一間cafe, 舖頭唔算好多位,不過都好彩啱啱好唔使等位😀我哋主要嗌咗兩款嘢食:😋素素全日早餐正常嘅all day breakfast 不過係素食版,有沙律、芝士焗大啡菇、炒蛋、炸薯餅、蒜蓉多士、焦糖香蕉等等,同「啱啱好全日早餐」最大分別係,素食版用咗蘆筍取代煙肉同香腸,啱晒一啲唔想咁heavy食肉嘅朋友。不得不提嘅係,蘆筍好juicy,咬落每啖都有汁咇出嚟咁滯,相當唔錯😋泰正冬陰公意大利粉算係幾創新嘅fusion菜,用泰國嘅味道套落西式嘅意粉,食落幾開胃,味道配搭上又出奇地夾👍🏻不過略嫌煮得唔夠乾身,食落有少少水汪汪,有改善空間埋單每人百幾蚊,唔算好抵食,但都可接受👌🏻

我哋主要嗌咗兩款嘢食:

😋素素全日早餐

😋泰正冬陰公意大利粉

埋單每人百幾蚊,唔算好抵食,但都可接受👌🏻
素素全日早餐
泰正冬陰公意大利粉