2022-08-25 58 瀏覽
💕最近屋企附近新開咗間賣麻辣涼皮既小店,嗜🌶既小新即刻要去試試🤩 ┈✨吾食正粉皮 $25 - 依度既招牌係粉皮,一食果然有驚喜🤩配料方面我揀咗雞腎($12)同豬肚($12),份量好~足!粉皮加咗麵筋,口感煙煙韌韌,好有咬口!(唔似其他地方賣既咁淋啤啤( >д<))而且依度既粉皮微微捲曲,好掛汁,令人忍唔住一口接一口咁食(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) ✨無毒銀針粉 $28 - 好少可見到麻辣銀針粉依個配搭,估唔到又幾夾喎!銀針粉滑捋捋,入面仲有爽口既青瓜絲、炸豌豆、烤麩等配料,一碗有齊唔同口感(≧ڡ≦) 另外仲加咗豬耳($12)同枝竹($8),豬耳爽口彈牙,枝竹好厚身,索哂汁😍兩碗既辣度都揀咗中辣🌶️佢主要係用指天椒嚟提升辣度,所以食落唔會太油,醬汁酸酸辣辣,夏天食好開胃😋✨麻辣花膠 - 見到配料竟然有花膠揀,花膠份量又足又軟淋,辣辣地夠入味👍🏻✨花膠雪耳蟲草花雞湯 $25 ✨花膠鯊魚骨螺頭湯 $25 - 除咗麵食,仲加咗兩碗媽媽味道自家湯🥣老闆娘表示湯係無添加味精同防腐劑。一飲,湯頭果然鮮甜,邊飲邊撈到不同既湯料,真材實料,飲完靚湯成個人滋補咗😚

✨吾食正粉皮 $25

✨無毒銀針粉 $28