2024-02-27 19 瀏覽
食過咁多餐廳,依間係我其中一間最推薦嘅餐廳,亦都我心中係頭幾位好食嘅餐廳!首先我地叫左一份Sabor Signature Chicken Box,佢地採用廣東三大名雞之首嘅杏花雞,所以食落清新爽口。依個set包含幾個菜式:首先係Chicken Liver Pate (雞肝醬配多士)淨係個雞肝醬已經好好食,平時食雞肝會覺得太過滯,但係佢呢個肝醬配得啱啱好,而且上面仲有一啲莓嘅醬,酸酸甜甜咁,balance好好。然後就會有Oven Baked Chicken,職員會首先拎隻雞係你面前燒,勁適合打卡,然後會再幫你切件,燒完之後啲雞唔會太老,依然都好嫩滑,而且好香。再加上佢會再額外配幾種鹽俾你配搭就,佢啲鹽同隻雞超級夾,建議試吓。淨係食雞嘅話難免有啲枯燥,所以佢亦都會配咗一個飯Chicken-skin Oil Rice ,依款雞油飯勁香,同時有煲仔飯嘅飯粒感,而且仲會有脆香嘅雞皮,好似食零食,全港獨有!除左雞之外,我地仲叫左Grilled cuttlefish with alloli 同Garlic shrimp,佢嘅 cuttlefish 墨魚超級彈牙好食,係我食過最好食嘅墨魚,必食!!😍😍

同Garlic shrimp,佢嘅 cuttlefish 墨魚超級彈牙好食,係我食過最好食嘅墨魚,必食!!😍😍😍

食完咁多嘢食,梗係要食返一份甜品,我地叫左Catalonia Cream with homemade ice cream,佢嘅焦糖燉蛋嘅蛋漿好香好滑,而配搭嘅雪糕非常之清爽好食。

呢度普通一個餐人均$600左右,而環境氣氛非常之適合慶祝,完全係約會必食!!