2014-05-02 2075 瀏覽
是為紅日所以早已訂了位, 我們五人點了:1. 冷盤 - 撈起, 應該有豬內臟, 雞絲海哲..帶點辣很惹味2. 服務員介紹o既黃金賽螃蟹, 賣相好靚, 不過我地覺得她的鮮奶蛋白吃起來好像太多粉, 不夠滑而且味道怪怪的跟我地平時吃的不同...3. 海皇菜, presentation 同樣精緻特別...味道ok..沒有太大驚喜 不過價錢就很非一般...($168)4. 燒鵝 - 服務員冇介紹錯, 皮燒得很香口, 肉汁肥美~~正5. 薑蔥生蠔煲 - d蠔好肥好大隻同埋d薑蔥爆香左食落好香..d薑蔥好好食~~6. 鐵板炒蟶子皇 - 上枱時好似睇show咁,服務員會攪到好似火焰燒蟶子咁..好壯觀...唔止好睇..d 蟶子都好好食. 肉質新鮮彈牙~7. 炸芋泥帶子 - 趁熱食時外脆內軟, 不錯..不過釀在入面的帶子就好似細左d同唔夠滑..要食到2/3先食到.8. 有錢佬炒飯 (蛋白瑤柱炒飯) - 炒的乾身, 又香..好味~9. 免費甜品 - 炸芋泥ball, 外皮烟韌, 不錯
是為紅日所以早已訂了位, 我們五人點了:

9. 免費甜品 - 炸芋泥ball, 外
黃金賽螃蟹
燒鵝
海皇菜
炒蟶子皇
薑蔥蠔
皮烟韌, 不錯
題外話/補充資料: 原來此店是前至net 小人類主持羅貫峰開的.,我地臨走時在店門見到他..還跟他打招呼~
2014-05-01
燒鵝