2017-11-04 43 瀏覽
朋友極力推薦呢間西餐廳,所以今日放工就同老公嚟試試,果然唔錯,雖然舖面唔算大,但入到去感覺好舒服,適合情侶或者三五知己來聚聚。門口睇落有D酒吧feel, 原來真係有唔少cocktails 揀,仲有Happy hour 時段,5-8pm, 紅白,啤酒,cocktails 買一送一😊老公叫咗Stella, 而我就要咗杯Pina Colada,好好味,放工飲番杯,relax..😎三種唔同口味嘅麵包,我鍾意蕃茄味第一次食咁大條八爪魚,覺得硬咗少少,但沙律新鮮好味酒係煮嘅時候已經evaporate 咗,淨番啤酒嘅少少苦味係D湯到,別有一番風味。D蜆完全冇沙餐廳送咗呢個小食俾我地,伴酒一流😎煎得非常好,表面脆脆,肉質好嫰好juicy,伴菜都好好味一樣煎得好好,7成熟,好juicy, 薯蓉好香好好味奶凍portion 俾我想像中大,我地揀咗blueberry 味,食落真係啖啖果香brownies 個人認為硬咗少少今晚食得好開心,無論環境,服務同食物質素都好滿意
三種唔同口味嘅麵包,我鍾意蕃茄味
燒原條八爪魚足配沙律黑醋汁
第一次食咁大條八爪魚,覺得硬咗少少,但沙律新鮮好味
Hoegaarden  啤酒煮蜆
意式炸銀魚
餐廳送咗呢個小食俾我地,伴酒一流😎
香煎龍躉魚柳配蒜香牛油汁
煎得非常好,表面脆脆,肉質好嫰好juicy,伴菜都好好味
烤紐西蘭羊架配薄荷乳酪
一樣煎得好好,7成熟,好juicy, 薯蓉好香好好味
意式奶凍
Chocolate  brownie
brownies 個人認為硬咗少少

今晚食得好開心,無論環境,服務同食物質素都好滿意
燒原條八爪魚足配沙律黑醋汁
Hoegaarden  啤酒煮蜆