2019-07-06 1034 瀏覽
朋友升職加人工話請我食飯叫我揀餐廳,諗起之前有朋友介紹過榮哥,所以即刻預約左✌🏻朋友話食好少少所以訂咗$968嘅2人餐😊本地有機沙律水耕菜伴芝麻醬: 用青瓜一捲捲包住啲菜,好新鮮爽脆👍🏻涼伴黑木耳:酸酸地好開胃🤤岩鹽花枝豆:鹹鹹香香😊茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子: 蛋有茶香蛋味濃,茄子厚得嚟又唔油膩😊原壺舞茸菇杞子螺頭黑毛豚肉湯(位上): 勁足料飲落好清甜唔油膩👍🏻我哋連湯渣都有食到😍溫室南瓜北海道特級帶子: 帶子好厚肉,南瓜清甜配埋青瓜同哈密瓜好清新,仲要好靚好精緻😍四品胡椒匯澳洲皇帝蝦王: 蝦肉好大隻,好香胡椒味但略嫌煮得韌咗少少😂士多啤梨黑豚肉排骨: 酸酸甜甜,下面墊住嗰塊米通好鬆化搭埋一齊食口感好好🤤米王有機時令鮮蔬:小棠菜清甜😋荷香蒜蓉海斑片原籠蒸紅白米飯: 海斑片好嫩滑,米飯粒粒分明👍🏻蒜蓉好香撈埋啲飯一齊食勁好食❤時令甜品:椰汁桂花糕,味道清香唔會太過甜✌🏻侍應好有禮貌,同埋會留意住人客嘅進度上菜👍🏻菜式夠精緻,今餐唔單止胃連眼球都好滿足❤

朋友話食好少少所以訂咗$968嘅2人餐😊

涼伴黑木耳:酸酸地好開胃🤤
岩鹽花枝豆:鹹鹹香香😊
前菜

茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子

原壺舞茸菇杞子螺頭黑毛豚肉湯(位上)

溫室南瓜北海道特級帶子

四品胡椒匯澳洲皇帝蝦王

士多啤梨黑豚肉排骨

米王有機時令鮮蔬:小棠菜清甜😋
米王有機時令鲜蔬

荷香蒜蓉海斑片原籠蒸紅白米飯

時令甜品:椰汁桂花糕,味道清香唔會太過甜✌🏻
時令甜品:椰汁桂花糕

2019-07-04
前菜
茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子
原壺舞茸菇杞子螺頭黑毛豚肉湯(位上)
溫室南瓜北海道特級帶子
四品胡椒匯澳洲皇帝蝦王