2021-12-12 265 瀏覽
生日月第二彈,朋友帶咗我哋荃灣一間西餐廳慶祝🥳 餐廳門面,比我有一種去咗外國小木屋食西餐嘅感覺。由於星期六晚食飯比較人多,我哋有幸可以被分配到閣樓食飯。裝修以木系為主,我哋仲可以揀去坐沙發添!餐廳set dinner都好吸引,但係我哋更加想食佢嘅Risotto 同埋Pasta🤣首先我哋叫咗一個黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫。個risotto 好香好creamy, 黑松露味都好重。大啡菇都煎到啱啱好,配埋牛肝菌泡沫,令到啲菇味更加出。另外我哋都叫咗一個西班牙紅蝦意粉配柚子泡沫。意粉同樣賣相好靚,而個意粉嘅味道都好出色。意粉好濃味,用咗好多蝦肉同埋蝦膏一齊煮,但因為個柚子泡沫中和返,食落口唔會覺得好膩。另外我哋都嗌左一個芝士薯條。薯條炸得好香脆,配上面嘅濃濃嘅芝士一齊食,真係越食越上癮🤤最後當然要食個甜品啦!我哋叫咗朱古力心太軟配雲呢拿雪糕。心太軟都做到好出色,出邊個皮唔係好厚,個皮嘅外層食落口仲脆脆地,加上唔太甜, 暖暖地嘅朱古力漿一齊食,真係覺得好正🤤中間又可以食下雲呢拿雪糕,中和返朱古力嘅苦味。

黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫

西班牙紅蝦意粉配柚子泡沫