逸東軒

資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

2020-11-28 440 瀏覽
早已聽聞連續4年獲得米芝連1星🌟逸東軒既厲害,今次襯住去住,就起身去飲個茶試下😙話時話,我地打左幾日電話都冇人聽既逸東軒,當日check in既時候,職員好好咁幫我地book,仲要原來住客係有7折架😆(不過我地都係埋單果刻先知,如果唔係會食多d,記得要比房號餐廳)-⭐️春風得意脆皮腸粉 $68薄薄既腸粉皮,包住炸得岩岩好既春卷皮,再包住蝦🦐,春卷皮仍然可以保持香脆,好有層次,有驚喜👍🏻-⭐️筍尖鮮蝦餃 $68蝦餃皮包住原隻蝦仁,非常足料,係比正常既蝦餃好食dd,但就冇乜驚喜-⭐️瑤柱帶子菜苗餃 $65平時我地飲茶都鍾意食菜苗餃,但咁足料既,就真係比較少見😄首先個皮非常煙韌,包住爆料既瑤柱、帶子同菜苗,清得黎又好夠味,正👍🏻-⭐️酥皮叉燒焗餐包 $52熱辣辣既叉燒焗餐包,上枱時仲出緊煙,包上既皮仲脆,叉燒亦好多,充滿蜜汁,甜甜地,好好味😋-⭐️帶子蒸燒賣 $65充滿鮮蝦既燒賣面頭放左一片帶子,望落去即刻靚左又高級左,係一籠充滿鮮味既燒賣,高質😎-⭐️原個馬拉糕 $58其實我地本身冇叫馬拉糕,但食食下見到前面果枱叫左,賣相好靚,好吸引,就忍唔住叫黎試下😝結果,冇令我地失望,淡淡既黃色,原個上軟綿綿既馬
⭐️春風得意脆皮腸粉 $68
⭐️帶子蒸燒賣 $65
帶子蒸燒賣
⭐️原個馬拉糕 $58
原個馬拉糕
其實我地本身冇叫馬拉糕,但食食下見到前面果枱叫左,賣相好靚,好吸引,就忍唔住叫黎試下😝結果,冇令我地失望,淡淡既黃色,原個上軟綿綿既馬拉糕、充滿蛋香,一陣傳統既味道,唔太甜,值得一試😉我地留意到隔離枱見到我地食馬拉糕之後,都叫左一籠🤣我諗馬拉糕應該係大家都鍾意既傳統點心☺️
茶芥 $28/位
前菜

作為米芝蓮餐廳,一定要講下佢既環境同服務🌟
⭐️環境: 枱與枱之間,分得非常開,感覺好有私人空間,我地當日坐角落頭既梳化位,非常舒服👍🏻
⭐️服務: 員工平均都非常有禮貌👍🏻
⭐️上菜速度: 速度快,基本上每一個點心上枱時都仲係出緊煙,熱辣辣👍🏻
題外話,自從食完逸東軒之後,我地宜家成日都好想飲茶🤣所以我諗我地都會encore架喇😋
春風得意脆皮腸粉
筍尖鮮蝦餃