逸東軒

餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

/ ᴘʀᴏʙᴀʙʟʏ ᴛʜᴇ ʙᴇsᴛ ᴅᴇᴀʟ ᴀᴍᴏɴɢ ᴀʟʟ ᴛʜᴇ ᴍɪᴄʜᴇʟɪɴ sᴛᴀʀʀᴇᴅ ʀᴇsᴛʀᴏ? /꧁逸東軒💛꧂ #黃店推介Our first visit to a Michelin starred restaurant 獲米芝連一星的逸東軒同時亦是黃店喔!Budget有限又想試米芝連餐廳出品就萬勿錯過逸東軒的平日午巿點心優惠喇!大部分點心都只係$38/$48乍!精明的我當然就襯著平日放假立即去book枱午巿有三輪 11:00/ 12:15/ 14:00 記得預早訂枱!☘︎︎ 帶子燒賣 $𝟛𝟠 ♡︎♡︎♡︎cty’s pick♡︎♡︎♡︎足料燒賣 每粒燒賣上面都有粒帶子入面仲要有大大隻蝦 蝦肉夠爽口口感味道都一流🤤☘︎︎ 脆皮流沙酥 $𝟛𝟠 ♡︎♡︎♡︎🦦’s pick♡︎♡︎♡︎外層夠酥脆 流心奶皇都不錯 偏奶重不過個人較喜歡新興的流沙餡 比較重蛋黃同杰身☘︎︎ 酥皮叉燒焗餐包 $𝟛𝟠叉燒餡不怎麼特別 都是一般叉燒包的味道不過餐包頗鬆軟覺得添好運的較出色☘︎︎ 春風得意脆皮腸粉 $𝟜𝟠原本我以為類似炸兩 但其實係類似腸粉包春卷 入面有蝦膠!腸粉皮滑嘟嘟入面勁脆可惜已經好飽 有點滯吃不完☘︎︎ 逸東

꧁逸東軒💛꧂ #黃店推介

獲米芝連一星的逸東軒同時亦是黃店喔!
大部分點心都只係$38/$48乍!
精明的我當然就襯著平日放假立即去book枱

覺得添好運的較出色

☘︎︎ 春風得意脆皮腸粉 $𝟜𝟠
春風得意脆皮腸粉

原本我以為類似炸兩
但其實係類似腸粉包春卷 入面有蝦膠!
腸粉皮滑嘟嘟入面勁脆
可惜已經好飽 有點滯吃不完

☘︎︎ 逸東小籠包 $𝟜𝟠
逸東小籠包

雖然設計貼就心
但質素比一般酒樓還要差🥲
皮較厚 味道淡 不推薦

☀︎︎ 另收茶芥$𝟚𝟠 𝕡.𝕡 加一

💬 米芝連出品來說算平 不過質素就算不上米芝連級 平平地試下都不錯 可惜兩個人試不到太多 好想試signature叉燒!

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦8.5/10 👱🏻‍♀️7.8/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 逸東軒 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B2樓層
#cty_黃店