逸東軒

餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

成班姊妹好耐無出過嚟聚一聚棄女都要啦!有姊妹提議去逸東軒食中餐🥢我一次都未去過😆 仲要係一星米芝蓮好期待「脆皮逸東烤鴨(二食)」果然無令我失望未片皮前個樣都幾靚仔,食落口一啲都唔油膩!用春餅包住呢塊鴨皮配埋青瓜、青蔥、海鮮醬一齊食簡直係人間美食啲鴨肉我地就order左個「火鴨絲炆米」個燘米一啲都唔乾身,鴨唔鞋,加啲辣椒油超級好味! 可惜我哋total 11人 唔可以添多碗,唯有望住張相當食多碗啦!👇🏻👇🏻招牌菜「明爐蜜汁叉燒」又係一絕!佢啲燶邊係我最欣賞嘅地方!脆脆地入口唔苦,而且入面啲肉多汁唔鞋軟淋淋好易咬👇🏻👇🏻「七味鹽燒羊鞍」我地叫左兩碟!因為得10塊 咁咪有一個無得食??唔得咁樣喎! 好啦,我唯有忍口同隔離位果個開心share啦!好食到骨都想吞埋落肚👇🏻👇🏻「大澳蝦膏唐山菜膽」蝦膏我本人好少食,因為好怕佢好鹹!點知食落一啲都唔覺得鹹👇🏻👇🏻「鳳梨咕嚕肉」出色! 肉多過菠蘿我地差啲唔夠分👇🏻👇🏻「溫公粗齋煲」呢個唔知係咪因為個汁太杰,成煲野都好鹹!唯一挑剔嘅一味餸!其他因為掛住傾計唔記得影相總括嚟講成餐飯我哋都好滿意,下次有機會可以再嚟!
成班姊妹好耐無出過嚟聚一聚
棄女都要啦!

有姊妹提議去逸東軒食中餐🥢

我一次都未去過😆 仲要係一星米芝蓮

好期待「脆皮逸東烤鴨(二食)」
果然無令我失望
未片皮前個樣都幾靚仔,食落口一啲都唔油膩!

啲鴨肉我地就order左個「火鴨絲炆米」

👇🏻👇🏻招牌菜「明爐蜜汁叉燒」又係一絕!

👇🏻👇🏻「七味鹽燒羊鞍」我地叫左兩碟!
因為得10塊 咁咪有一個無得食??
好食到骨都想吞埋落肚

👇🏻👇🏻「大澳蝦膏唐山菜膽」
蝦膏我本人好少食,因為好怕佢好鹹!
點知食落一啲都唔覺得鹹

👇🏻👇🏻「鳳梨咕嚕肉」
出色! 肉多過菠蘿
我地差啲唔夠分

👇🏻👇🏻「溫公粗齋煲」

呢個唔知係咪因為個汁太杰,成煲野都好鹹!
唯一挑剔嘅一味餸!

其他因為掛住傾計唔記得影相

總括嚟講成餐飯我哋都好滿意,下次有機會可以再嚟!