2019-12-29 558 瀏覽
估唔到同呢間餐廳咁有緣, 一年前曾經喺度食過下午茶, 喺差唔多一年後又同另一班朋友喺度再食過飯 🥳 今次叫嘅嘢同上次完全唔同, 又可以認真咁寫一篇新嘅食評 🤓Cafe格局嘅餐廳, 明顯地係行韓式風格, 食物都係韓國風, 泡菜, 韓式炸雞, 粉絲等等, 亦有啲造型特別可愛嘅呃👍🏻必點菜式 幫我地落單嘅侍應應該真係韓國人, 因為佢淨係識聽英文🤭先來一個火山造型嘅可愛菜式 粗眉大眼造型, 女食客一定個個爭住打卡影相先! 軟綿綿嘅蛋白外殼, 佈滿黑芝麻味, 火山頂係蛋黃, 撩散個蛋黃等佢好似火山熔岩槳咁流落嚟個山度, 分開個飯嚟食, 正 唯一美中不足嘅就係個飯略嫌唔夠熱... 食韓國菜必叫炸雞, 點咗一式兩味, 芝士味同辣味 芝士味完全唔辣, 辣味微辣, 個人覺得韓式炸雞一定要辣先好食, 敗筆同樣係唔夠熱總括嚟講第二次試嘅感覺同第一次差唔多, 不過不失, 餐廳服務還算可以, 可能今日午餐人客唔多, 尚算坐得舒服

今次叫嘅嘢同上次完全唔同, 又可以認真咁寫一篇新嘅食評 🤓

幫我地落單嘅侍應應該真係韓國人, 因為佢淨係識聽英文🤭

先來一個火山造型嘅可愛菜式
唯一美中不足嘅就係個飯略嫌唔夠熱...

烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯

食韓國菜必叫炸雞, 點咗一式兩味, 芝士味同辣味

韓式炸雞

2019-10-04