2024-04-06 197 瀏覽
紅日朝早11點幾去,成間鋪得幾枱客,半滿都冇,啊姐示意隨便坐,我哋揀左4人枱(冇晒2人枱),完全冇同我哋講如果多人要搭枱。食物ok,但好熱,冇乜冷氣咁,我哋食左7成嘢嘅時候,有個啊姐突然放低2對碗筷係我哋枱,以為係放住先,然後鋪頭都滿座,有組客話4位,但得一個人到左,本來有個啊姐叫佢係門口等等,然後有個啊姐乜都唔同我哋講,唔好意思都冇一句,推開我哋d 嘢食同茶,叫個個人坐係我哋張枱洗住碗等,睇邊張4人枱走就換張俾佢。然後不停見我哋食完一碟就即收走。。。我哋仲有好多未食完,放個人係我哋枱係咩意思?擺明想趕客啦!其實都未齊人,洗住碗先真係快好多?另一邊廂,有張同樣坐4人枱既2個人,食完晒坐係度撳電話又唔趕佢哋走?仲有個一人坐2人枱既,我哋黎之前已經食緊,齋坐到我哋走都仲坐緊,你又唔叫佢走? 有個3人家庭坐6人枱你又唔叫佢哋俾返2個位出嚟?然後有張4人枱埋單走左,個個人就搬左去個張枱。心諗可以慢慢食埋先啦,點知個員工啊姐又再放返2對碗筷係我哋枱,係乜嘢意思呀? 淨係放我哋枱係點玩法?咁急想做多枱生意就唔好開飲茶啦,又乜都唔講聲先,真係好冇禮貌,唔想有回頭客係咪?第一次去,亦唔會再有下一次!!
然後有張4人枱埋單走左,個個人就搬左去個張枱。心諗可以慢慢食埋先啦,點知個員工啊姐又再放返2對碗筷係我哋枱,係乜嘢意思呀? 淨係放我哋枱係點玩法?咁急想做多枱生意就唔好開飲茶啦,又乜都唔講聲先,真係好冇禮貌,唔想有回頭客係咪?第一次去,亦唔會再有下一次!!!叫埋d 朋友唔好去添!!!😡😡😡😡😡
2024-04-01