2017-06-16 160 瀏覽
同友人食飯,話想食海鮮,又話要非一般的海鮮!心諗,想點呀~~耍我嗎?後來同其他友人傾開,就介紹了這間店了!Lemon Squash未食野,先嚟一杯檸檬味的飲品,酸酸甜甜,又解渴,又開胃!絶對係豐富晚餐的好開始!Pacific Rock。KYSPacific Rock。比較清淡的一款,肥美,creamy,很爽口KYS。蠔味濃郁且點強烈的礦物質味道,肉質香軟,口感creamy,回甘香味環繞口裡,超滿足墨西哥芝士肉醬烤粟米片(辣牛肉醬)大大碟的粟米片,份量都不少,面層舖滿厚厚的肉醬及香濃厚醇的芝士,還有粒粒蕃茄碎,一塊塊的粟米片,脆卜卜,每塊沾著芝士 & 肉醬,一邊食一邊同友人傾計,極樂!海鮮拼盤一大個脤卜卜的海鮮包,好吸睛!職員提醒可以先著上膠圍裙,避免整污糟靚靚的衫!即叫即整,我地分別選了小龍蝦、八爪魚仔、扇貝、蜆、長腳蟹腳,醬汁就選了檸檬牛油汁,材料跟醬汁在未開袋前就shake下佢,令醬汁可均勻在每材料上!可以開袋喇!香噴噴的海鮮味一湧而出,我們當然急不及待啦!長腳蟹夠鮮味,小龍蝦、扇貝都好彈牙,八爪魚很爽口!原來袋內原有不少蔬菜,仲有粟米,太滋味了!香煎刺身帶子意大利粉帶子的質感很軟
後來同其他友人傾開,就介紹了這間店了!

Lemon Squash
未食野,先嚟一杯檸檬味的飲品,酸酸甜甜,又解渴,又開胃!
絶對係豐富晚餐的好開始!
Pacific Rock。KYS
海鮮拼盤
一大個脤卜卜的海鮮包,好吸睛!
職員提醒可以先著上膠圍裙,避免整污糟靚靚的衫!
香煎刺身帶子意大利粉
帶子的質感很軟糯,口感不錯!
意大利粉不會太腍,整個意大利粉都很creamy,但絶不會覺得很膩!
Cappuccino Cheese Cake
飯後甚能沒有甜品呢~~~我就選了一個Cappuccino Cheese Cake,微微帶有Cappuccino 的味道,又有芝士的味道,兩者味道很平衡,吃完後有大滿足!
2017-05-10