2024-04-10 31 瀏覽
今次搵到一間位於灣仔嘅隱世餐廳🤭唔好以為只係普通西餐廳,其實每道菜廚師都有特別用心處理, 有啲西式x中式嘅感覺! 真係會食得出有驚喜架~ 如果會飲酒嘅朋友就更加適合啦!餐廳仲有好多酒類、cocktail、紅酒白酒等等⋯朋友聚會或情侶用餐都適合🙌🏻Clams in Sichuan Style $168雖然寫係麻辣,但餐廳廚師特別整咗呢個汁係只有麻味,唔辣的!而且一入口蜆好新鮮好甜,唔太覺得辣,仲俾左兩塊包可以點啲汁食🤤作為開胃小菜係一流!Carbonara Chinese Style $238唔好以為呢個係普通嘅卡邦尼!佢哋用咗用蛋黃做汁, 唔係用忌廉所以會比較杰身~而且係用金華火腿取代煙肉,所以會比較鹹少少🤏🏻意粉煮得啱啱好唔會太軟~Confit Duck Leg $298呢個鴨髀特別之處係有洛神花汁, 都可以將煎蛋切開做醬汁~ 鴨髀好滑好容易切開~味道都好好食!個個望落好似格仔餅嘅物體其實係牛角包, 咁樣整完之後好煙靭好好食~

Clams in Sichuan Style $168

Carbonara Chinese Style $238