2019-11-10 8 瀏覽
好野👏🏻👏🏻今日朋友帶我食日式丼飯,小店裝修得好有日本風!一入到舖頭老闆就即刻教我地飲返碗面豉湯先,每枱有一壺,要先搖一搖等入面材料均勻疘先再倒啲湯出黎,暖一暖胃😌.首先有蟹三味丼🦀秋天係蟹當造既時間,滿滿既蟹肉令人流晒口水🤤松葉蟹肉同蟹腳,仲有爆棚既蟹籽!啖啖肉咁好鮮味,最好食係蟹腳啊好甜🙂漁吉特選丼岩晒貪心既我,咩都想試嘛😂😂😂三文魚、油甘魚、星鰻、帆立貝、海膽、三文魚籽、櫻花魷魚、赤蝦、蟹籽,勁多!鐘意食鰻魚既朋友一定愛上,海膽同帶子都微微用火槍燒過,所以好香口亦避免左全部魚生都凍冰冰咁;櫻花魷魚躲埋左係飯入面,超煙韌啊好食!三文魚尙算厚切,油甘魚食落質素不錯👏🏻整體豐富都係高質之選😍😍😍