2021-11-22 235 瀏覽
咁大個人第一次去食私房菜托好友嘅鴻福😆😆加人工咁大件事,點都要請我食飯啦。朋友之前嚟過一次,話印象唔錯,所以就預早幾日book咗位。地點喺灣仔,都尚算方便。我見識少,以為私房菜會冇乜選擇,點知嚟到見到餐牌,都有好多頁!基本上可以話係應有盡有🤔🤔 一場嚟到,唔想錯過最精彩嘅嘢食,最好就係叫店員介紹😆😆超鍾意飲湯嘅我,真係飲到嗌晒救命!真係好好飲!啲湯嘅膠質係令到啲湯有少少濃稠,味道唔會太鹹,飲到螺頭湯應有嘅鮮甜👍🏼👍🏼👍🏼 好滿足👍🏼👍🏼👍🏼呢個好似係炸鴿酥🤔🤔睇佢個樣,密密實實,食落都有驚喜!原來係用芋泥包住左一啲炒香左嘅肉碎,外面酥脆,唔油膩,內涵分量恰到好處,味道調節得好好!仲食到少少潤,可能係乳鴿嘅肝,夠晒鹹香,正!蝦蝦炒芥蘭,依個煲仔上既菜都唔簡單,屋企整都真係未試過/直頭冇諗過可以咁整!佢係用咗蝦乾,同埋新鮮嘅蝦,再用蝦醬炒芥蘭,菜夠嫩夠脆,明顯係有揀過處理過👍🏼👍🏼蝦醬味香到一個點,令人食到津津有味😁😁壓軸再食埋個名門炒飯,鑊氣十足,炒飯粒粒分明,最重要係好多材料,再一次出現新鮮蝦肉!仲有叉燒,瑤柱👍🏼👍🏼成餐飯都非常精彩,雖然我哋都冇叫到乜嘢極度奢華嘅菜式,但平凡嘅食材,
咁大個人第一次去食私房菜
地點喺灣仔,都尚算方便。

呢個好似係炸鴿酥🤔🤔

名門炒飯

成餐飯都非常精彩,雖然我哋都冇叫到乜嘢極度奢華嘅菜式,但平凡嘅食材,都能夠凸顯出私房菜既唔同,每一樣野表現都好出色,值得推薦😁😁
名門炒飯