石門近十年變化真係好大,想當年我第一份工係石門返,當時都仲未有京瑞廣場嫁!到宜家石門成為超多人氣美食店既聚集點,宜家好多朋友食嘢都會話去石門,唔會話去新城市啦!今次同大家分享其中一間人氣西式及海鮮餐廳 SuCasa,我一直想帶仔仔試試佢哋既兒童餐,我睇到其他人分享過餐廳會提供畫紙畫筆,等小朋友唔洗咁悶添,不過宜家疫情下無奈帶唔到佢去!而今日老公幫我拎外賣返嚟時,先知道今期佢哋有親子復活節DIY活動,凡惠顧的家長都會有套DIY復活蛋連顏色筆拎走,家長同小朋友係屋企可以發揮小創意畫復活蛋,最後將製成品影相貼返去佢哋專頁的帖文,Su Casa就會免費送一份兒童餐加神秘禮物一份,兌換日期仲去到今年11月30號,咁可以留返慢慢再同小朋友去食,所以今次買嚟食真係岩岩好,等我同小朋友都可以一齊參加!講返我哋今次叫咗咩返嚟食先吉列廣島蠔伴松露薯條份量好足都幾大份,廣島蠔食落唔錯,入面都仲Juicy!薯條配松露,味道都好夾,薯條炸得唔算太脆,反而我覺得仲好!德國腸拼盤配酸椰菜三種腸既口感同味道都唔同,味道都可以,唔算太咸!我個人比較鍾意最細個隻腸,食落最好味!配菜就中和返腸既咸味!龍蝦汁海鮮意大利飯依個

講返我哋今次叫咗咩返嚟食先

吉列廣島蠔伴松露薯條
份量好足都幾大份,廣島蠔食落唔錯,入面都仲Juicy!
薯條配松露,味道都好夾,薯條炸得唔算太脆,反而我覺得仲好!

德國腸拼盤配酸椰菜
三種腸既口感同味道都唔同,味道都可以,唔算太咸!

龍蝦汁海鮮意大利飯
依個比想像中好食,味道唔咸,完全食唔停口!海鮮份量我覺得都算可以,起碼唔會比得一兩樣就算!

炭燒紐西蘭肉眼
炭燒出嚟完全無咗牛的膻味,整得好唔錯!汁都好好味,份量加埋薯菜,一人食都夠飽

薯菜

外賣返嚟都仲熱嫁,下次有機會我哋一定落舖幫襯,再食埋份免費兒童餐添!
2020-04-10
10 分鐘 (外賣自取)
薯菜