2019-02-28 88 瀏覽
餐廳位於登龍街,呢一區有唔少餐廳,好多都要排隊,經過呢間餐廳今日唔使排隊於是決定一試。餐廳唔大,但感覺乾淨。想食石燒嘅牛肉,又唔想食周圍都有嘅吉列牛,所以試左比較特色d 嘅 Set A石燒薄切牛肉 $178。一個set 有薄牛肉大約8片,沙律一小兜,胡麻醬豆腐一小塊,以及飯素白飯一碗,其他細細碟係調味用炸蒜、燒烤汁、蒜鹽。其實整體份量唔算多,一個女仔食得曬。尤其是牛肉份量真係有d少。沙律用的好像是柚子沙律汁,幾fresh,豆腐都幾嫩滑。石板上有牛油,牛肉好薄,稍微煎一煎已經食得,都算嫩,有牛油香味,點d 燒烤汁就夠味d,若牛肉味能濃一些厚身一些就好了。飯素加飯就係預期的味道。芝士粉薯條 $48不知道是否餐廳特色,薯條雖然熱,但內外質感都是軟軟腍腍的,跟平時外脆內軟的很不同,但芝士粉幾均勻,每條都均勻沾上。店員服務態度不錯,點菜時不知道怎麼選擇,他們會主動詳細介紹menu,走的時候也有禮開門送別。

餐廳唔大,但感覺乾淨。
石燒薄切牛肉

沙律用的好像是柚子沙律汁,幾fresh,豆腐都幾嫩滑。

芝士粉薯條 $48