2017-07-18 430 瀏覽
突然之間戲癮再現,好想睇一套電影,但係又唔想自己一個睇咁孤獨,所以搵埋舊同事夾時間。點知佢黎梗放大假唔係香港,因為驚等佢返黎香港既時候,套戲都落畫,所以要趁佢仲係香港就約佢去睇戲。因為大家都係返輪班,所以雖然禮拜六下晝有野做,但係夾到朝早有時間又有早場都照約去睇戲。黎到戲院先發現原來宜家都幾多人會黎睇早場喎,可能平D啩~睇完戲,好自然就去搵野食。之前中學既時候食過EXP,記得印象好唔錯,所以就揀咗呢間。可能時間仲早,一入去就有位。間餐廳係溜冰場隔離,坐低覺得有少少凍,好彩有帶外套。兩個女仔就唔食太多啦,只係叫咗兩樣。其實叫呢個燒帶子墨魚忌廉汁意粉 ($98)之前,心裏面係有少少掙扎,因為食完墨汁乜乜都會染到掤牙黑哂,搞到好樣衰。但係我見到燒帶子好吸引,所以就叫咗呢樣。帶子燒得好好味,仲有D蟹子係上面,D墨魚忌廉汁唔係好濃,但係配襯起D軟硬適中既意粉,味道啱啱好。第二樣就係波菜意式煙肉薄餅 (好似係九十幾蚊)。形狀係不規則,食落去唔覺餅皮好厚,D波菜好味(不過分量唔多),但係D煙肉有D咸,所以夾埋餅皮一齊食係可以中和返D味道。唔知係咪我記錯,我印象中,中學時期黎既時候,D水係檸檬水,好好

兩個女仔就唔食太多啦,只係叫咗兩樣。

燒帶子墨魚忌廉汁意粉

波菜意式煙肉薄餅

唔知係咪我記錯,我印象中,中學時期黎既時候,D水係檸檬水,好好飲ga!!但係宜家只係普通水......><
不過係又一城食到咁既質素又唔貴既餐廳,係唔錯既!
2017-05-13
燒帶子墨魚忌廉汁意粉