2018-03-06 200 瀏覽
尖沙咀D 雖然愈開愈多食店, 但都近排愈開愈多茶餐廳前排路過見到開左間日本餐廳, 專門食壽司今次終於有機會試入面環境都唔錯, 幾有日本連鎖壽司店O既感覺坐底冇耐, 店員就問我地有冇黎過, 可以教我地點樣點菜.點解要教呢...? 望兩望, 原來係用IPAD 點菜揀完幾樣野, 最後仲可以CONFIRM ORDER, 咁就唔怕會揀錯最後揀左雜錦魚生丼,廚師特選壽司(配味噌湯,蒸蛋), 加多個火炙三味壽司蒸蛋有大大粒鳴門卷, 有淡淡O既蛋香味, 幾好味噌湯正常發揮廚師特選壽司好快就上到啦D壽司比想像中好好多, 大大件中拖羅、赤身、海膽、三文魚子、松葉蟹腳、牡丹蝦、甜蛋、燒穴子等等..不得了海膽軍艦, 大大塊海膽鋪係上面海膽幾新鮮, 淡淡O既海水味火炙三味壽司有燒過O既焦香, 又有淡淡O既魚香最後就係雜錦魚生丼魚生大大粒, 相當豪氣蛋粒同青瓜粒O岩味醋飯偏甜, 但O岩我口味意外收獲!睇返其他客人, 通常都嗌三色丼, 睇黎下次真係要試試佢了..
今次終於有機會試

入面環境都唔錯, 幾有日本連鎖壽司店O既感覺

坐底冇耐, 店員就問我地有冇黎過, 可以教我地點樣點菜.
點解要教呢...? 望兩望, 原來係用IPAD 點菜

茶碗蒸蛋

蒸蛋有大大粒鳴門卷, 有淡淡O既蛋香味, 幾好
味噌湯
味噌湯正常發揮

廚師特選壽司好快就上到啦

D壽司比想像中好好多, 大大件

不得了

海膽軍艦, 大大塊海膽鋪係上面
海膽幾新鮮, 淡淡O既海水味

火炙三味壽司有燒過O既焦香, 又有淡淡O既魚香

雜綿魚生飯

最後就係雜錦魚生丼
魚生大大粒, 相當豪氣
蛋粒同青瓜粒O岩味
醋飯偏甜, 但O岩我口味

意外收獲!

雜綿魚生飯