近排真係壓力好大,所以都Keep住周圍去食好野發洩下!日日都出動去食好西,係北京道食飯都真係第一次(好似係)朋友介紹呢間有落地大玻璃既餐廳,一於去Chill 1 Chill。首先黎左個小食就係孜然雞翼,孜然粉既味道好香,我就鍾意加少少辣椒仔,令到味道更加出。雞翼大大隻,而且好多汁,相當唔錯。蟹肉餅我都真係係香港第一次食。蟹肉的味道好濃,切開可以見到一絲絲既蟹肉,味道香甜,加番少新檸檬汁同埋菠蘿沙沙,味道帶點甜,好開胃。蟹肉佈滿整個意粉上面,啖啖都食到蟹肉。不過蟹肉味道無蕃茄咁強烈,所以蕃茄的味道更為突出。意粉份量都好多下,唔錯!炸得好軟熟既炸魷魚配上蒜香蛋黃醬,味道出奇地咁夾。魷肉入口唔會好硬身,輕輕咀嚼就可以咬斷,口感唔錯。大愛蛋黃醬的配搭。主角黎啦!慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜係人都知我鍾意食牛架啦,但餐廳誠意推介呢個慢煮豬架扒,一於比下面試下啦。大驚喜!慢煮過的豬架扒肉質超級軟熟,輕輕用扒刀一次就可以切開。因為用了慢煮的技巧,豬肉雖然熟哂但依然保留了誘人既粉紅色。一咬落去,超級軟熟勁好味!加上調味做到剛剛好,整體配搭都勁鍾意!配上我最愛的薯蓉,勁正呀!真係好令呀隻豬!粉紅鮮嫩~勁吸

孜然單骨雞翼

雞翼大大隻,而且好多汁,相當唔錯。
黃肉蟹肉餅
蕃茄蟹肉扭紋粉

意粉份量都好多下,唔錯!
脆香魷魚
炸得好軟熟既炸魷魚配上蒜香蛋黃醬,味道出奇地咁夾。

主角黎啦!慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜
真係好令呀隻豬!
慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜
粉紅鮮嫩~勁吸引!值得ENcore再黎光顧!
2017-03-20
黃肉蟹肉餅