2022-01-17 942 瀏覽
我唔熟元朗,係Google map 搵左好耐。真係係後巷,連住幾個小店。同咪冇得book位,所以我地係出面等左約30個鐘。門口有幾張櫈仔坐。我地叫左2款定食! (5⭐⭐係最高,星星分數係比較同一間餐廳的不同食物) 石燒一口牛肋肉定食 和石燒吉列牛小排定食 hkd98 + 40蚊配 定食如果只叫燒肉,不叫定食(一定唔飽)。定食包括橫町飯、蕃茄豆腐、溏心蛋一口牛肋肉⭐⭐⭐佢地會有個碟放d牛肉,然後我就一片片夾上去燒。牛肋肉好薄,但油脂分布均勻。大該10s左右就熟,沾下醬汁、芥末、蒜蓉就可以食。 石燒吉列牛小排定食⭐⭐⭐都一樣係1cm厚。食落去外脆內軟,幾特別。但係我自己比較喜歡厚切。如果可以餐廳可以推出厚切會更好。蕃茄豆腐湯⭐⭐⭐⭐味道一般,但就係好考師父既刀工。切完放係湯到,好似開花咁。望落都開心橫町飯、溏心蛋⭐⭐⭐⭐橫町飯係珍珠飯,配上薑肉汁、紫菜、櫻花蝦。拌勻後食,好好味!好想要多d🥰🥰 環境其實好迫,好似撞到旁邊果個人。鋪頭空氣流通唔好,好大陣油煙味,好攻鼻🙂 。如果開門流通下,會更好。

我地叫左2款定食!
(5⭐⭐係最高,星星分數係比較同一間餐廳的不同食物)

石燒一口牛肋肉定食 和石燒吉列牛小排定食
hkd98 + 40蚊配 定食
如果只叫燒肉,不叫定食(一定唔飽)。
定食包括橫町飯、蕃茄豆腐、溏心蛋

一口牛肋肉⭐⭐⭐
佢地會有個碟放d牛肉,然後我就一片片夾上去燒。

石燒吉列牛小排定食⭐⭐⭐

蕃茄豆腐湯⭐⭐⭐⭐

橫町飯、溏心蛋⭐⭐⭐⭐

蕃茄豆腐湯

石燒一口牛肋肉定食