2017-03-02 621 瀏覽
永遠同朋友食大餐最好既方式就一定係放題既,不過大家都知放題都有分好同壞,不過今次根據朋友經驗分享,就一大班人去左品嚐下lee個放題一入餐廳就已經比餐廳既service吸引到,因爲餐廳唔係用普通既寫放題紙落單,反而系好有gimmick甘用手機app落單,超級方便然後當然,放題既第一彈梗系新鮮魚生唔係講笑,魚生普遍都好大塊,而且款多鮮甜,擺盤都好精緻,我地都翻叫左幾round然後就當然挑選左一d比較偏門系其他放題餐廳好少見及菜式,包括以上lee個海膽手捲海膽鮮甜唔腥,而細細舊亦都比我地可以翻叫好多次去滿足我地既食量,認真好推介,諗翻起都流曬口水而且仲有好少見既蒲燒鰻魚,作爲鼎鼎大名及鰻魚迷我當然系任何有鰻魚既餐廳都要好好品嘗一下果然賣相已經好唔錯,唔單指燒得岩岩好無過多燒焦既黑色,燒得好有色澤,而且厨房系系塗上鰻魚汁之後先燒,所以可以聞得出鰻魚本身既香味,再加上size切得好好,可以一口過但又滿口鮮肉,我翻叫左超多次最後好推薦餐廳既甜品,餐廳有甜品用app叫,亦都有自助甜品區for好似自助餐甘自己ling,而哥度最受歡迎既莫過於馬卡龍,成日都見到被清曬,而且超多款味道而最後我就嘗試到僅餘既

新鮮魚生
然後當然,放題既第一彈梗系新鮮魚生

海膽手卷

蒲燒鰻魚

芒果馬卡龍

馬卡龍,成日都見到被清曬,而且超多款味道

而最後我就嘗試到僅餘既一個芒果馬卡龍,焗得好脆,芒果漿亦都好甜好膩,不過我好中意個texture,一定列入好評行列

總的來説,今餐雖然真係食得豪,不過真係好好享受到好多美食,一定要再食既餐廳
2017-02-05
新鮮魚生