2021-12-26 1034 瀏覽
小編從未試過土耳其菜,見到介紹喺旺角有一間,就嚟試吓。餐廳喺女人街,見裝修比較普通,有播激昂音樂,表面睇都擔心食物質素。服務一般,略嫌點餐後等太久才上菜式,餐牌有土耳奇式米布丁,可惜剛好當日冇得點。📌土耳其烤魚卷烤卷好似係中東附近國家嘅常見食物,當然要試吓啦,烤卷有不用肉類選擇,小編就揀咗魚,結果冇揀錯,味道好好,魚肉烤得香,選用醬汁亦美味,唔辣,搭配上有清新嘅菜,解膩,小編很飽肚,抵食。📌燒羊牛肉丸剛剛食咗魚,今次要試吓紅肉,一次嚟羊牛兩種味好似幾好,味道結合沒有違和感,不過賣相麻麻地,而味道有點太辣了,可能對土耳其人咁樣辣度適中。📌土耳其式薄包餅小編好喜歡印度嘅烤餅,覺得土耳其嘅應該都會好味,不過這個薄包餅唔脆唔香,有啲失望,不建議點這件包餅。📌蜜桃果汁味道太淡,失望。
小編從未試過土耳其菜,見到介紹喺旺角有一間,就嚟試吓。

📌土耳其烤魚卷

📌燒羊牛肉丸

📌土耳其式薄包餅

📌蜜桃果汁
味道太淡,失望。
土耳其烤魚卷
燒羊牛肉丸