晚上黎到海邊 , 好舒服 , 見到 $368 有 6 道菜 😏😏 包括餐前小點 , 前菜 , 湯 , 意粉 , 主菜 , 甜品同餐飲 ~  d 菜式又幾吸引 , 就入黎試試 ~ 餐牌 :青椒皮蛋撻嘩 ~ 好精緻 ~ 個撻皮好脆好薄 😋😋 配埋軟林林 , 切到一粒粒嘅皮蛋 , 口感好豐富 , 辣辣地好食 !青瓜螢光魷魚撻青瓜係酸酸地 , 好開胃 漬北海道帶子刺身,海膽,三文魚子,蘋果泡沫前菜嘅賣相好吸引 ! 帶子 + 海膽 + 三文魚子加埋一齊點會唔好食 ~~ 滿滿鮮味 !! 蘋果泡沫多到滿瀉 😱😱 整體感覺好清新 ! 奧斯迦鱘魚子醬,牛肉韃韃,芝士泡沫牛肉韃韃比厚厚的芝士泡沫覆蓋 , 上邊有矜貴嘅黑魚子同金箔 , 好精緻呀 ~ 第 1 次同芝士配牛肉韃韃 🤤🤤估唔到又幾夾 !!鮮蜆車厘茄撒丁尼亞珍珠麵海鮮配蕃茄 , 不嬲都係絕配 ! 蕃茄酸酸甜甜 , 加埋蜆嘅鮮甜 , 好食 😆😆 啲蜆大大粒又 juicy ~傳統豬肉醬手造撒丁小麵疙瘩麵疙瘩食落滑滑的 , 又帶小小𡁻口 , 豬肉醬好棉滑 ~ 榛子,烤花菜濃湯湯質感好濃稠 , 有 d 果仁嘅香味 , 幾特別杜洛克豬鞍,黑椒汁又有我至愛豬鞍
餐牌 :
青椒皮蛋撻

青瓜螢光魷魚撻
青瓜係酸酸地 , 好開胃
漬北海道帶子刺身,海膽,三文魚子,蘋果泡沫
奧斯迦鱘魚子醬,牛肉韃韃,芝士泡沫
鮮蜆車厘茄撒丁尼亞珍珠麵
傳統豬肉醬手造撒丁小麵疙瘩
麵疙瘩食落滑滑的 , 又帶小小𡁻口 , 豬肉醬好棉滑 ~
榛子,烤花菜濃湯
湯質感好濃稠 , 有 d 果仁嘅香味 , 幾特別
杜洛克豬鞍,黑椒汁
又有我至愛豬鞍 , 肉味濃 😃😃 又 juicy !
美國安格斯牛柳,羊肚菌汁
羊肚菌汁帶有獨特的菌味 , 提昇牛柳味道
芝士慕絲蛋糕
好軟滑 , 唔會太甜 , 配左士多啤梨醬 , 酸酸甜甜 , 1 d 都唔膩 , 秒速清曬 👍👍👍正 !!
Honey Lime

整體黎講 , 今晚呢餐飯好有驚喜 , 食物份量啱啱好 , 食物質素 , 擺盤同設計都好有水準 ❤️❤️ 視覺同舌尖嘅享受令我以為自己置身於高級餐廳食緊 fine dining !! 😌😌
  • 芝士慕絲蛋糕
  • 青椒皮蛋撻
  • 漬北海道帶子刺身,海膽,三文魚子,蘋果泡沫
  • 奧斯迦鱘魚子醬,牛肉韃韃,芝士泡沫
  • 鮮蜆車厘茄撒丁尼亞珍珠麵
  • 傳統豬肉醬手造撒丁小麵疙瘩