餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

超耐無黎瘋狂小面食野。呢間瘋狂小面係位於中環既一間樓上餐館。餐廳走中國風,主打傳統重慶小麵,主要做麵餐,三款組合三個價錢,分別係麵+飲品既$83,麵+飲品+小吃/甜品既$93,同麵+飲品+小吃+甜品既$103,設加一,價錢比大半年前黎略為加左價。另外可以再加料。飲品同小吃都可以加錢升級。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,仲可以揀麻度同辣度。實在係太多野揀,自己剔紙就可以。餐廳都有提供缽缽雞、四川冰粉等正宗四川菜。今晚我地每人叫左一個麵餐。瘋狂豌雜麵我鍾意呢款中式拉麵係有咬口既。叫左走辣,味道都好好,拉麵味道調得唔錯,每條麵都沾有醬汁,夠味,而拉麵本身係熱既。配料有滑溜好似薯蓉既豌豆蓉同埋調好味既肉碎,仲有兩條菜心。上面仲加左花生米、青蔥同榨菜等,提供唔同既口感。番茄牛肉麵估唔到四川餐館都有番茄牛肉麵食。番茄湯底超正,帶有天然番茄甜味,好開胃!牛肉超薄切有5塊,都嫩既,仲有兩條菜心,上面仲加左大量青蔥同香茜增强味道層次。涼拌木耳 (跟餐)餐牌寫住有兩隻辣椒,真係好辣。木耳份量唔少,仲伴有辣椒。鐘水餃 跟餐+$32 另加一鐘水餃一客六件,細細隻,不過塊皮好滑又夠薄,餡應該係豬肉碎,食落只係少少辣,其

今晚我地每人叫左一個麵餐。

涼拌木耳
涼拌木耳 (跟餐)

餐牌寫住有兩隻辣椒,真係好辣。木耳份量唔少,仲伴有辣椒。

鐘水餃 跟餐+$32 另加一

鐘水餃

鐘水餃一客六件,細細隻,不過塊皮好滑又夠薄,餡應該係豬肉碎,食落只係少少辣,其實帶少少甜味,好食。
熱羅漢果冬瓜茶,熱檸水

熱羅漢果冬瓜茶,熱檸水 (跟餐)

熱羅漢果冬瓜茶主要係羅漢果味,唔過甜,好健康。熱檸水有兩片檸檬,味道正常。

有啲驚奇平日夜晚居然有唔少客。
2021-09-16