餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-05-16 142 瀏覽
去唔到旅行就成日想食啲唔同國家嘅菜式,今日去到銅鑼灣shopping之後,同男朋友搵食,我哋好鍾意試唔同國家嘅菜。尤其是印尼,印度菜,見到呢間斑蘭葉印尼餐廳,就一於試一試啦!入座之後,印尼員工超級親切好人,同我哋講解有啲咩好食。我哋叫咗三樣嘢,叫咗一個印尼四大天王飯,馬拉盞炒通菜同埋沙嗲串燒。上咗飲品之後,第一個嚟嘅就係印尼四大天王飯。因為我哋好想一次過可以試晒四個味道,就叫咗呢一款飯。佢四個天王包括:蔬菜,沙甸魚,巴東牛肉,海南雞。每樣都各有特色。而我最鍾意就係巴東牛肉,佢嘅辣味好夠好香,而且牛肉又夠林。海南雞亦都好滑好嫩,賣相亦好好。炒通菜亦都好夠味,好熱辣辣。份量亦都好多啊。呢一間嘅串燒比平時嘅有啲唔同,佢嘅串燒表面都塗咗滿滿嘅醬汁。甜甜地好好食。外皮都好夠香脆!沙嗲醬亦都好濃郁。印尼舖頭仲喺門口放咗好多唔同嘅小食!我哋仲買咗少少返屋企試吓添!下次一定會再嚟試,試吓其他唔同嘅款式😋
去唔到旅行就成日想食啲唔同國家嘅菜式,
今日去到銅鑼灣shopping之後,
同男朋友搵食,我哋好鍾意試唔同國家嘅菜。
尤其是印尼,印度菜,
見到呢間斑蘭葉印尼餐廳,就一於試一試啦!

入座之後,印尼員工超級親切好人,
同我哋講解有啲咩好食。

我哋叫咗三樣嘢,
叫咗一個印尼四大天王飯,
馬拉盞炒通菜同埋沙嗲串燒。

熱檸水
青檸梳打

上咗飲品之後,
第一個嚟嘅就係印尼四大天王飯。
因為我哋好想一次過可以試晒四個味道,
就叫咗呢一款飯。
佢四個天王包括:
蔬菜,沙甸魚,巴東牛肉,海南雞。
每樣都各有特色。
而我最鍾意就係巴東牛肉,
佢嘅辣味好夠好香,而且牛肉又夠林。
海南雞亦都好滑好嫩,賣相亦好好。

印尼四大天王

炒通菜亦都好夠味,好熱辣辣。
份量亦都好多啊。

石粟馬拉盞炒通菜

呢一間嘅串燒比平時嘅有啲唔同,
佢嘅串燒表面都塗咗滿滿嘅醬汁。
甜甜地好好食。
外皮都好夠香脆!
沙嗲醬亦都好濃郁。

串燒沙嗲

印尼舖頭仲喺門口放咗好多唔同嘅小食!
我哋仲買咗少少返屋企試吓添!
下次一定會再嚟試,試吓其他唔同嘅款式😋

印尼四大天王
  • 石栗馬拉盞炒通菜