餐廳: Lamees
資訊:

2023-11-27 823 瀏覽
今日老公帶我去土瓜灣試新野異國風情中東菜~好有情調呀鋪面唔算好大~不過比人一種溫暖既感覺小店好貼心枱面可以掃QR CODE有PDF檔既餐方便一路食一路睇下食緊D乜我地叫左個Spicy Lovers 3款香辣蘸醬併盤$170有6塊彼德包~店員話撕細細塊點嚟食,如果好似搽牛油咁會好飽同埋試唔晒d醬3款醬包括1️⃣香辣鷹咀豆泥、2️⃣墨西哥辣椒雜果仁辣醬、3️⃣煙薰甜椒辣雜果仁醬個人最喜歡1️⃣3️⃣2️⃣,老公喜歡3️⃣1️⃣2️⃣香辣鷹咀豆泥~第一次食覺得好rich同creamy,除左辣仲有豆香同油香。墨西哥辣椒雜果仁辣醬~因為加左青檸會比另外兩隻酸,食到杏仁碎。煙薰甜椒辣雜果仁醬~煙燻味好突出,同樣有顆粒口感。跟住係Warak Enab$85迷你中東素糯米雞 葡萄葉釀飯店員話可以連皮一齊食即係葡萄葉口感好特別一咬即斷,細細件酸酸地,好開胃。緊接住Organic Blue Mussels 有機藍青口$235/500g 份量十足~配埋隻木碟裝殼配料方便雖然只係簡單用左橄欖油、海鹽、檸檬,但好突出到藍青口本身既鮮味,肉質嫰滑。雞牛豬羊食得多試下🐇無錯我要食兔兔Amab-Rabbit Leg 法國野兔脾$220~食落去唔會好似羊
今日老公帶我去土瓜灣試新野
異國風情中東菜~好有情調呀

鋪面唔算好大~不過比人一種溫暖既感覺
小店好貼心枱面可以掃QR CODE有PDF檔既餐
方便一路食一路睇下食緊D乜

個人最喜歡1️⃣3️⃣2️⃣,老公喜歡3️⃣1️⃣2️⃣
煙薰甜椒辣雜果仁醬~煙燻味好突出,同樣有顆粒口感。

跟住係Warak Enab$85
迷你中東素糯米雞 葡萄葉釀飯
店員話可以連皮一齊食即係葡萄葉
口感好特別一咬即斷,細細件酸酸地,好開胃。

雞牛豬羊食得多試下🐇無錯我要食兔兔
Amab-Rabbit Leg 法國野兔脾$220~
食落去唔會好似羊咁有陣羶味~
有d似雞肉但比雞肉嫰d
薄荷茄汁配米飯~飯都唔同我地平日食既,係長條形食落口感有d似碎上既米粉

最後點少得甜品?揀左Katayef $75
中東式烘烤餡熱香餅,店員話呢個係齋戒完會食既甜品~咬落去好肉炸過既熱香餅

有兩隻味分別係肉桂核桃~
食落甜甜地,口感豐富,唔太甜

甜芝士~奶香奶香咁,芝士味唔算突出

兩個人食左$864唔算貴~
整體嚟講環境舒服,店員主動介紹菜式有禮貌
食物有特式~會再嚟試其他
2023-10-25