餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2020-01-29 285 瀏覽
餐廳顏色都算簡潔,我相信女性應該會幾鐘意添。不過我個人就好鐘意天花嘅配搭:藍天白雲再配上立體造型嘅熱氣球,好有創意﹗餐廳雖然唔多選擇,但就咩國家嘅菜都有😆我今次就揀西式嘅湯+印度主食+日式甜品呢個菠菜桃膠忌廉湯口感好滑,桃膠好有咬口,好Q彈而前菜嘅柚子紅菜頭蘋果拌合桃,味道好fresh,蘋果爽口、紅菜頭軟甜,配埋合桃真係齊晒3種口感🤪除左主食,我仲加左個香芒牛油果苜蓿芽手卷。我都係第一次食全素手卷,成件手卷好脆同清新,而且都幾飽肚喎﹗主食﹕紅咖喱野菜猴頭菇,配印度薄餅&飯。我點嘅呢個組合應該都唔會咁易失手🙂但我估唔到食落比我預期中好味😋味道微微辣,配埋燕麥白飯啱晒﹗薄餅本身都好脆身,點埋咖喱仲邊有得輸﹗對於抹茶愛好者嘅我,甜品我揀左宇治抹茶千層蛋糕。茶味都好重,但我覺得偏甜左少少,因為我個人比較鐘意苦澀味嘅抹茶嘅產品😅鮮榨蘋果雪梨汁真係鮮榨架﹗味道好fresh、好甜、好好飲﹗

呢個菠菜桃膠忌廉湯口感好滑,桃膠好有咬口,好Q彈
菠菜桃膠忌廉湯

柚子紅菜頭蘋果拌合桃

香芒牛油果苜蓿芽手卷

紅咖喱野菜猴頭菇,配印度薄餅&飯

宇治抹茶千層蛋糕

鮮榨蘋果雪梨汁真係鮮榨架﹗味道好fresh、好甜、好好飲﹗
鮮榨蘋果雪梨汁
菠菜桃膠忌廉湯