2024-02-27 188 瀏覽
趁平日放假🏖️,預先留定室外位,同狗狗🐕嚟歎lunch。午餐選擇多,冇記錯好似有多款素食🌱選。餐牌上的主菜,+$40可變套餐🍽️,包沙律🥗+飲品可減$20,另外亦有set lunch。最後,我選擇主菜變套餐,而餐廳仲額外俾我點咗半鹽味焦糖窩夫🧇。份田園沙律🥗:點俾狗狗。細細碟,蔬菜都新鮮👍🏻,不過沙律菜上係淋咗芝麻醬(以為僲係油醋汁),所以要儘量撥走啲醬先俾到狗狗食。黑松露野菌意粉🍝:賣相、擺盤好靚,幾有心思;忌廉汁非常濃稠;菇的份量ok又新鮮😋;意粉食落好大碟抹茶latte🍵 :好飲,但未至於念念不忘,屬正常水平鹽味焦糖窩夫🧇:窩夫夠脆,唔係硬、鎅口果種,而係鬆脆👍🏻;窩夫啲格格唧咗cream,上面又淋咗鹽味焦糖醬,所以食唔到蛋味🥚;啲醬都好味,只係邪惡咗少少😈埋單$174,以lunch嚟講少貴,主因係我加配咗好多嘢。如單點set lunch,黑松露野菌意粉🍝+凍檸茶🥤=$98。店員友善、helpful,會問我狗狗有冇需要飲水💧。原本冇得點半份窩夫🧇,但因為我想一次過試埋甜品,所以老闆娘(我估係)俾我額外加配($24)。環境方面,坐店外的座位幾舒適,唔侷促,因為餐廳位於人流較少的巷仔,感
趁平日放假🏖️,預先留定室外位,同狗狗🐕嚟歎lunch。

田園沙律(套餐)

田園沙律(套餐)

黑松露野菌意粉🍝

抹茶latte🍵 :好飲,但未至於念念不忘,屬正常水平
抹茶latte (變套餐後+$22)

抹茶latte (變套餐後+$22)

鹽味焦糖窩夫

埋單$174,以lunch嚟講少貴,主因係我加配咗好多嘢。如單點set lunch,黑松露野菌意粉🍝+凍檸茶🥤=$98。店員友善、helpful,會問我狗狗有冇需要飲水💧。原本冇得點半份窩夫🧇,但因為我想一次過試埋甜品,所以老闆娘(我估係)俾我額外加配($24)。環境方面,坐店外的座位幾舒適,唔侷促,因為餐廳位於人流較少的巷仔,感覺唔錯。有機會要再同狗狗🐕嚟試下其他素菜🌱。

🐕狗狗食評:我同媽媽之前嚟過,果日餐廳冇營業(非例休日),我哋摸門釘,有啲失望。今次一場嚟到,媽媽摶命食番夠本。我喺呢度可以食沙律🥗、菇🍄同意粉🍛🍝,幾開心架😆~~
2024-02-23
鹽味焦糖窩夫