2024-01-20 412 瀏覽
📍8鍋臭臭鍋 (金巴利道)尖沙咀金巴利道77號地舖臺式麻辣鍋 - 小辣、肥牛片 $119+ 一口酥炸臭豆腐 (4粒) $1芝士牛奶鍋 - 肥牛片$119+ 一口酥炸臭豆腐 (4粒) $1+ 檸檬冬瓜茶 $29之前成日同女朋友講呢間好食,但一路都冇同佢食,今日收工就專程黎食先🤣唔講唔覺,呢間餐廳喺香港好似都開咗十年以上,但到今時今日仲係咁受歡迎😆好彩我地黎得早,唔洗等位,我地坐低冇耐之後就開始要排隊啦🤣今次食番同之前既感覺差唔多,雖然天氣好熱,但好在餐廳冷氣夠勁,夏天打邊爐一樣咁爽😋不過我地食到一半先發覺,原來呢兩個鍋係冇臭豆腐!🥶我最印象深刻就係佢地既臭豆腐🤤雖然係咁,兩個鍋都好好食😋同依家快餐店一人邊爐既分別係佢既餸偏向台式,同埋湯底多較多選擇😆當然我個人就覺得招牌臭臭鍋最好食😋#bunnytummy_九龍#bunnytummy_佐敦#bunnytummy_火鍋#bunnytummy_台灣菜#8potshk#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處
📍8鍋臭臭鍋 (金巴利道)
尖沙咀金巴利道77號地舖

臺式麻辣鍋 - 小辣、肥牛片 $119