去左觀塘見客, 個客話帶我食好野.  去左成業街樓上餐廳,  餐牌勁多選擇。 呢間都可叫做小店。 4人負責曬全店所有野。 餐廳唔洗加一, 係行自助形式, 有自助斟水餐具區, 用app落單 快捷方便。 我地12:15pm 到仲未好多人, 可直入唔使等.  但食食下勁多人, 午餐時間係爆曬棚, 客人同我講, 平時要book定位, 唔BOOK 位唔使諗住有位. 餐廳環境都好企理, 半開放KITCHEN . 我叫左 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89本身見到個名同圖都已經好想食. 加上見差不多枱枱客都有一份. 咁無理由唔叫啦.   鐵板上菜,熱力十足香噴噴 !  份量好大一賣上超靚.  飛驒牛漢堡超厚, 肉味濃口感佳搭配芝士的鮮美,味道再昇華一層,滑滑溜嘅蛋包住D 飯, 超開胃.  仲有粟米蕃茄仔伴碟增添多份甜甜味勁滿足 .  真係一試難忘!真心何必食之選. 配蕃茄甘荀湯  -  綿綿嘅口感, 勁濃嘅蕃茄甘荀味. 一口就知落足料先可做到咁. 勁口飲. 簡單一個湯都俾我感覺到佢地嘅用心制作. 軟殼蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁雜海鮮意粉   $108 軟殼蟹炸得剛剛好外脆內軟. 保持到蟹肉鮮嫩,   加

餐廳環境都好企理, 半開放KITCHEN .

我叫左 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89

軟殼蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁雜海鮮意粉   $108
軟殼蟹炸得剛剛好外脆內軟. 保持到蟹肉鮮嫩,   加埋海鮮粒同蟹籽, 多重口感. 意粉份量都好多. 配埋香辣蕃茄汁好醒胃.
見到佢地甜品MENU 真係好吸引. 最後我地加配左甜品
朱古力心太軟配雪糕 +$32

32蚊食到心太軟同雪糕真係估唔到.  外面邊位微脆,  配埋D  CREAM 正 ,朱古力流心一流. 配埋雪糕真係完美 !

紐約芝士蛋糕配雪糕 $32

香濃芝士味唔會太冧,軟硬適中,口感佳.

所有食物無論味道,賣相都食得出佢地嘅誠意同用心,  對自己嘅出品係有好高要求. 一定一定會番食下次再到觀塘必定再食!

觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2024-05-07