2023-04-09 220 瀏覽
用心的咖啡小店。店舖整潔,服務員全男班,用心煮食物和冲調咖啡。今日去開深水埗,想飲咖啡,就喺大南街全國見到呢一間cafe.見到環境整潔,就入去試吓呢一間嘅咖啡。服務員細心嘅介紹佢哋店舖嘅咖啡,咁我就揀咗一個set:有個牛油果多士同埋一杯咖啡,另外嗌咗兩杯嘢飲take away。服務員見我帶住兩個小朋友,主動問我個多士會唔會比小朋友食,提議個生雞蛋分開放。另外,見到我個set只係得一杯咖啡,就主動俾兩杯水兩位小朋友;亦叫同事兩杯take away嘅嘢飲可以後上。食物方面,個人認為個牛油果多士係好味嘅,杯咖啡唔落糖,但係飲落去好好飲。坐喺吧枱,望住佢哋好用心咁去沖每一杯咖啡, 呢份用心係感受得到嘅。走嘅時候,我四歲嘅細仔同我講:媽咪,個哥哥咁細心嘅,你快啲俾個good佢啦!所以返到嚟立刻要寫返呢個食評。加油!繼續用心去沖條一杯咖啡同埋製作食物俾顧客。你地嘅用心唔會白費架!
2023-04-09